551
Ολομέτωπη και σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ | INTIMEnews

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ξεστοκάρετε όλο το μίσος σας απέναντι στους νέους

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 14:10
Ολομέτωπη και σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ
|INTIMEnews

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ξεστοκάρετε όλο το μίσος σας απέναντι στους νέους

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 14:10

Για επίδειξη μίσους απέναντι στη νέα γενιά κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της ΝΔ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας τον λόγο στη Βουλή, αμέσως μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν μπορεί να κρυφθεί ο φόβος, ακόμα και το μίσος σας, απέναντι στη νέα γενιά. Δεν επιτρέπετε στα νέα παιδιά να φτιάξουν τη ζωή τους. Θα αυξηθεί και πάλι το brain drain», προέβλεψε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε την επίθεσή του κατά της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ξεστοκάρετε απέναντι στους νέους όλο το μίσος που στοκάρουν τα πιο αυταρχικά καθεστώτα. Τους υποχρεώσατε ακόμα και να κάνουν ένα εμβόλιο (το ΑstraZeneca), για το οποίο όλη η ευρωπαϊκή επιστημονική κοινότητα είχε ενστάσεις για συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και εσείς το χορηγήσατε αποκλειστικά στους κάτω των 39 ετών χωρίς άλλη επιλογή».

Kαι «όταν τόλμησα να πω αυτή την αλήθεια, μου επιτεθήκατε με όλα τα αήθη μέσα που διαθέτετε. Αλλά ακόμα και στο κρίσιμο αυτό θέμα, σας ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνία», υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, παραπέμποντας σε εκείνη την περιβόητη φράση του στα τέλη Απριλίου όταν είχε μιλήσει απαξιωτικά για το συγκεκριμένο σκεύασμα υπονομεύοντας τους εμβολιασμούς.

Κατά τα άλλα μιλώντας για το Εργασιακό ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «ποτέ καμιά κυβέρνηση, ούτε της Δεξιάς, δεν επέβαλε ατομικές συμβάσεις εργασίας, που ήταν ο διακαής πόθος της Τρόικας».

«Ξεχρεώνετε γραμμάτια στον ΣΕΒ, υποστήριξε, ισχυριζόμενος ότι «οι διατάξεις του νομοσχεδίου είναι βγαλμένες από τα βιβλία του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων».

Το βασικό πρόβλημα είναι το δημογραφικό και εσείς λέτε στα νέα παιδιά να δουλεύουν με ελαστικά ωράρια και με ατομική διαπραγμάτευση με τον εργοδότη, με τον εργαζόμενο απομονωμένο απέναντι στον πανίσχυρο εργοδότη, γιατί στην ατομική διαπραγμάτευση ξέρουμε ποιος είναι το λιοντάρι και ποιος το ερίφιο, παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για διχαστική πολιτική: «Είστε ένας πρωθυπουργός που διχάζει την ελληνική κοινωνία αντί να την ενώνει. Εσχάτως βρήκατε και έναν νέο διαχωρισμό που έχει να κάνει με τους μη εμβολιασμένους που πρέπει να τιμωρηθούν και τους εμβολιασμένους που έχουν προνόμια. Με την καταστολή και τον διχασμό δεν πάει μπροστά η κοινωνία. Εσείς όμως χτίζετε τείχη και εντός των τειχών σας βρίσκεται η ελίτ που σας στηρίζει, ενώ εκτός η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».

«Αυτή η δυστοπία που θέλετε να επιβάλετε και την οποία προβάλετε ως πρόοδο δεν μπορεί να είναι το αύριο της πατρίδας. Η συνταγή να ευνοείται με κάθε τρόπο ο πλούτος γιατί έτσι θα ευνοείται η ανάπτυξη αποδείχθηκε ανήθικη και καταστροφική. Είναι η ίδια συνταγή που μας οδήγησε στη χρεοκοπία», υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η εργασία είναι το θεμέλιο της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Αυτό που απαιτείται σήμερα, είναι ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο (…) Υπάρχουν κοινωνικές δυνάμεις που είναι σε θέση να εγγυηθούν την υπογραφή αυτού του συμβολαίου», εκτίμησε και προαναγγέλλοντας τη στάση που θα τηρήσει στο εξής ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε: «Μαζί με τις υγιείς δυνάμεις, τους νέους, δεσμευόμαστε ότι θα αντισταθούμε παντού στην Βουλή, στους χώρους εργασίας, στους δρόμους, παντού».

«Εχω καλά νέα, όμως, για τους εργαζόμενους», κατέληξε ο κ. Τσίπρας, «μάλλον δεν θα είσαστε κυβέρνηση για πολύ με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναλάβατε», γιατί ήδη όπως είπε, «έχει αρχίσει η κλεψύδρα να γυρνάει ανάποδα, έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και το τέλος σας θα σημάνει μια νέα αρχή για τον τόπο. Όταν κυβερνήσεις έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας, τότε ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...