178
. | IntimeNews

Τσίπρας σε επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη: Ευκαιρία για εσάς η Συμφωνία των Πρεσπών

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2019, 16:11
.
|IntimeNews

Τσίπρας σε επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη: Ευκαιρία για εσάς η Συμφωνία των Πρεσπών

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2019, 16:11

Με επιφανείς επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς» στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει τη δυνατότητα να παίξει «ηγεμονικό ρόλο» στην οικονομική ανάπτυξη της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους 40 επιχειρηματίες να αδράξουν τις ευκαιρίες που -σύμφωνα με τον ίδιο- δημιουργήθηκαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση με τις πρωτοβουλίες της θα διαμορφώσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η συνάντηση της Πέμπτης είναι στο πλαίσιο προετοιμασίας της επίσκεψης που θα κάνει στη Βόρεια Μακεδονία, μαζί με υπουργούς και αποστολή επιχειρηματιών. Στη διάρκεια της επίσκεψης στα Σκόπια θα συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας και θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες σε αρκετούς τομείς.

Αναφερόμενος στις σφοδρές αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι ανέλαβε την ευθύνη να λυθεί αυτός ο γόρδιος δεσμός έπειτα από τριάντα χρόνια και τόνισε την ανάγκη να λειτουργήσουν όλες οι πλευρές με βάση το εθνικό συμφέρον.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου και ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...