328
O Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, στη Θεσσαλονίκη | Twitter

Τσίπρας – Ρος αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2018, 19:45
O Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, στη Θεσσαλονίκη
|Twitter

Τσίπρας – Ρος αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2018, 19:45

Συνάντηση σε εγκάρδιο κλίμα είχε στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος.

Η Ελλάδα αφήνει πίσω την κρίση και πορεύεται σε ένα περιβάλλον με περισσότερη ανάπτυξη και ασφάλεια για την περιοχή, είπε ο Πρωθυπουργός.

Και ο αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τη ΔΕΘ, την Ελλάδα και την Οικονομία της.

Ολα τα παραπάνω ελέχθησαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Ο κ. Ρος εξέφρασε τη χαρά του επειδή, όπως είπε, η )ικονομία της Ελλάδας βελτιώνεται, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το «μομέντουμ» για τη χώρα μας. Σημείωσε, δε, πως παλιά ερχόταν πολύ συχνά στη χώρα μας.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή των ΗΠΑ στην εφετινή ΔΕΘ (οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα) και σημείωσε πως η συμμετοχή αυτή υπογραμμίζει τους στενούς δεσμούς των δύο χωρών και είναι μήνυμα συμβολικής αλλά και οικονομικής αξίας, καθώς δίνει τον τόνο πως πέρα από τους στενούς δεσμούς οι δύο χώρες έχουν προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων και συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων.

Σε ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός σημειώνει ότι η συνάντησή του με τον κ. Ρος μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα:

Η συνάντηση των κκ. Τσίπρα και Ρος, κατά το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, διήρκεσε μία ώρα.

Μέσα σε μία ώρα συζητήθηκαν: ο κομβικός ρόλος της Ελλάδας στα Βαλκάνια σε εμπορικό, διαμετακομιστικό και ενεργειακό επίπεδο και οι δυνατότητες συνεργασίας με τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες, και επιπλέον ο τουρισμός, το real estate, οι υποδομές και η ενέργεια, το Νεώριο Σύρου, η πλωτή δεξαμενή υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, τα λιμάνια και το Ελληνικό, η στήριξη των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων, οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και ο ενεργειακός χάρτης της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Στη συνέχεια οι Τσίπρας και Ρος συναντήθηκαν με στελέχη αμερικανικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην 83η ΔΕΘ. Στις συναντήσεις αυτές συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, οι υπουργοί Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...