207
| Aris Oikonomou / SOOC

Τσίπρας: Οταν ζητούσα να αρθούν οι πατέντες, ο Μητσοτάκης με χλεύαζε

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2021, 07:45
|Aris Oikonomou / SOOC

Τσίπρας: Οταν ζητούσα να αρθούν οι πατέντες, ο Μητσοτάκης με χλεύαζε

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2021, 07:45

Η απόφαση του Τζο Μπάιντεν να στηρίξει την πρόταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για άρση των πατεντών των εμβολίων κατά της Covid-19 —υπό το πρίσμα των νέων δραματικών εξελίξεων που έχουν προκύψει στην Ινδία και σε άλλες πολυπληθείς χώρες εκτός Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής— έδωσε την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να υπενθυμίσει ότι κάτι τέτοιο είχε ζητήσει από τον περασμένο Ιανουάριο.

«Η πανδημία αποτελεί ιστορική τομή, ήρθε η ώρα να θέσουμε την ανθρώπινη ζωή πάνω από τα κέρδη», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας μαλιστα τον Πρωθυπουργό ότι «δεν κατανοεί ότι οι καιροί αλλάζουν».

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας ανέφερε:

«Οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ της κατάργησης των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλαδή της πατέντας, για τα εμβόλια του Covid-19, όπως δήλωσε η επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας των ΗΠΑ για την εμπορική πολιτική, Κάθριν Τάι. Οταν το Γενάρη ζητούσα από τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την άρση της πατέντας στα εμβόλια, με χλεύαζε στη Βουλή, κατηγορώντας με ότι θέλω να καταργηθεί η “ελεύθερη αγορά” με ένα νόμο κι ένα άρθρο. Όταν δεν κατανοείς ότι οι καιροί αλλάζουν, απλά συνεχίζεις να ζεις στον παλιό κόσμο και να υπερασπίζεσαι με πάθος τις αξίες του. Εν προκειμένω τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...