546
| InTime News / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τσίπρας: Οσοι δεν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ενισχύουν τη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2023, 15:29
|InTime News / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τσίπρας: Οσοι δεν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ενισχύουν τη ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2023, 15:29

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την «κρυφή ατζέντα» της ΝΔ στην Υγεία, την οποία «φανέρωσε ο κ. Πνευματικός», εξαπέλυσε το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τη Νέα Ιωνία Βόλου, κτηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι θέλει να εφαρμώσει ένα «σχέδιο κοινωνικής λεηλασίας και διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για τα ιδιωτικά συμφέροντα».

Ο κ. Τσίπρας απηύθηνε ομιλία στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν να τον ακούσουν μπροστά στο μνημείο της ΕΠΟΝ, το οποίο όπως είπε θυμίζει ότι «τίποτε δεν χαρίστηκε αλλά κερδήθηκε με αγώνες» για να προσθέσει ότι «εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου».

Ακολούθως απηύθυνε κάλεσμα σε «κάθε δημοκρατικό πολίτη» να ενισχύσει τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «κάθε ψήφος που δεν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύει τη ΝΔ» και έβαλε «το δίλημμα των εκλογών: Η υπέρ της αυτοδυναμίας και της παντοδυναμίας της ΝΔ για να υλοποιήσει το σχέδιό της που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους ή υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει μία δύναμη που θα μπορεί να κοιτάξει τον κ. Μητσοτάκη στα μάτια και να αποτρέψει το σχέδιο κοινωνικής λεηλασίας».

Απευθυνόμενος σε όλους τους πολίτες που δεν ψήφισαν ΝΔ, το 60% του εκλογικού σώματος όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, προσέθεσε: «Απευθύνω κάλεσμα σε κάθε προοδευτικό πολίτη ο οποίος έχει συνειδητοποιήσει ότι αυτό που έρχεται είναι δραματικό για την κοινωνία, να ενισχύσει τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί, με την ενισχυμένη αναλογική, κάθε ψήφος που δεν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ψήφος που θα ευνοεί τη ΝΔ. Καλούμε λοιπόν κάθε προοδευτικό πολίτη να ενισχύσει τη μόνη εναλλακτική δύναμη, το μόνο σχέδιο απέναντι στο σχέδιο της κοινωνικής λεηλασίας, να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

»Πάμε για νίκη γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν και δεν θα γίνει κόμμα συμπλήρωμα όπως το ΚΙΝΑΛ ούτε κόμμα διαμαρτυρίας αλλά κόμμα εξουσίας».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τα πυρά προς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και συνολικά την κριτική του προς τα κόμματα του «προοδευτικού χώρου», τα κόμματα στα οποία είχε προτείνει να συνεργαστούν προκειμένου να σχηματιστεί η λεγόμενη «προοδευτική κυβέρνηση», όταν αναφέρθηκε στην απλή αναλογική:

«Εγκλωβιστήκαμε σε ένα όραμα δεκαετιών για την Αριστερά, την απλή αναλογική. Αυτό ήταν το όραμά μας και θελήσαμε να το κάνουμε πράξη. Η απλή αναλογική δεν προχώρησε και ευθύνη για την ιστορική ήττα της απλής αναλογικής έχουν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις που αντί να πάρουν το χέρι που τους τείναμε για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη εκείνοι ήθελαν να κόψουν το δικό μας».

Εστιάζοντας έπειτα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Εμείς θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τη λεηλασία του εισοδήματος φορολογώντας τα υπερκέρδη. Μας λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν έβαλε κανέναν καινούργιο φόρο, κρύβει όμως ότι έχει βάλει 6 δισ. περισσότερους φόρους στους έλληνες πολίτες με τους έμμεσους φόρους, με τη διατήρηση του ΦΠΑ, με τη διατήρηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Το δικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ, αυξήσεις στους μισθούς και ελέγχους στην αγορά για να αντιμετωπιστεί η αισχροκέρδεια. Θέλουμε να αποτρέψουμε την αναδιανομή εισοδήματος σε βάρος των πολλών όπως και την αναδιανομή περιουσίας μέσω των πλειστηριασμών».

Τέλος, έστειλε το μήνυμα πως «κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος». «Πάμε δυνατά και σας ζητώ να πιστέψετε. Οχι μόνο δεν θα χάσουμε την αισιοδοξία μας αλλά θα αναγεννηθούμε και θα είμαστε ισχυροί και στη κάλπη και την επόμενη ημέρα –το δίκιο είναι με το μέρος μας και όποιος έχει το δίκιο, θα νικήσει», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...