463
|

Τσίπρας: Να αποκρούσουμε το γκολ οφσάιντ στο ’93 για τα ΑΕΙ – Οικονόμου: Οσα λέει μυρίζουν ναφθαλίνη

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2022, 14:19

Τσίπρας: Να αποκρούσουμε το γκολ οφσάιντ στο ’93 για τα ΑΕΙ – Οικονόμου: Οσα λέει μυρίζουν ναφθαλίνη

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2022, 14:19

Με ποδοσφαιρικούς όρους επέλεξε να μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για να καταγγείλει από την αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. την απόπειρα υποβάθμισης -όπως υποστήριξε- του Δημόσιου Πανεπιστημίου με το νομοσχέδιο «Νέοι Ορίζοντες για τα ΑΕΙ». Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε κόμματα και ακαδημαϊκή κοινότητα να αποκρούσουν «το γκολ οφσάιντ στο ’93» που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, πάει να βάλει η κυβέρνηση στο παρά πέντε των εκλογών, προεξοφλώντας έτσι ότι αυτές θα γίνουν αμέσως μέτα τις θερινές διακοπές.

Ο Πρωθυπουργός, είπε ο κ. Τσίπρας  στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το νομοσχέδιο που διοργάνωσε η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, «έρχεται να επισπεύσει την εκλογική διαδικασία όχι γιατί ανταποκρίνεται στο αίτημα που εμείς θέσαμε εδώ και έξι μήνες, αλλά διότι βρίσκεται μπροστά στα μεγάλα συσσωρευμένα αδιέξοδα που η ίδια η πολιτική του έχει δημιουργήσει και έχει μεγεθύνει. Και στο ’93 και από θέση οφσάιντ επιχειρεί να θέσει επί τάπητος πλαίσιο συνολικής αποδόμησης και αλλαγής κανόνων που διέπουν το δημόσιο πανεπιστήμιο».

«Επιχειρείται επίθεση απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο με βασικό όχημα την κατάργηση των δημοκρατικών του δομών και τη μετάλλαξη του ακαδημαϊκού και αντιπροσωπευτικού Πανεπιστημίου σε ένα Πανεπιστήμιο που προσομοιάζει σε ιδιωτική εταιρεία», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του «για το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιλέγει σε ένα νεκρό χρόνο, στο ’93, να εισάγει στη βουλή ένα νομοσχέδιο που αλλάζει όλο το πλαίσιο του δημόσιου πανεπιστημίου».

Αυτή η απόπειρα, τόνισε,  πρέπει να αντιμετωπιστεί με σθεναρή αντίσταση της ακαδημαϊκής κοινότητας και των πολιτικών κομμάτων. Οφείλουμε «να αποκρούσουμε, το γκολ οφσάιντ στο ’93, αλλά ακόμα κι αν αυτό μπει, να δεσμευτούμε ότι ο διαιτητής που θα προκύψει από τη λαϊκή ετυμηγορία στις εκλογές που -όπως προεξόφλησε-  σύντομα έρχονται, θα το ακυρώσει», κατέληξε, επιμένοντας στην ποδοσφαιρική ορολογία προκειμένου να ενισχύσει επικοινωνιακά την αντίθεσή του κόμματος του στη νέα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

«Οσα λέει μυρίζουν ναφθαλίνη»

Αμεση ήταν η απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

«Η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα μυρίζει έντονα ναφθαλίνη», σχολίασε δηκτικά. «Οι ιδέες του κ. Τσίπρα και το πολιτικό του λεξιλόγιο αφορούν το παρωχημένο παρελθόν και δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες της νεολαίας και των πανεπιστημιακών στο 2022. Ο κ. Τσίπρας είναι η προσωποποίηση της πιο ακραίας οπισθοδρόμησης και αντιδραστικότητας, υπερασπιζόμενος όλα όσα απαιτεί η κοινωνία να αλλάξουν δραστικά. Υπερασπίζεται τη βαριοπούλα και την ανομία».  Στον αντίποδα, τόνισε, «η κυβέρνηση υπερασπίζεται τη γνώση, την έρευνα, την ακαδημαϊκότητα, την προκοπή των ΑΕΙ και της νεολαίας».

Οσον αφορά εξαλλου τον χρόνο εισαγωγής του νομοσχεδίου, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα «αποδεικνύει το τεκτονικό ρήγμα που μας χωρίζει. Αυτός θεωρεί ότι σε περιβάλλον τεράστιων κρίσεων και προκλήσεων, λύση είναι η αδράνεια. Εμείς, αντίθετα, δίνουμε λύσεις με πράξεις και έργα, που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα δραστικά και ανοίγουν νέες προοπτικές για την πατρίδα και την κοινωνία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...