427
O Αλ. Τσίπρας στη μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του στην Ελλη Στάη | OpenTV/WebTV

Ο Τσίπρας θυμήθηκε τώρα την πενταετία Καραμανλή: Αφησε 24 δισ. έλλειμμα και δραπέτευσε

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2019, 20:18
O Αλ. Τσίπρας στη μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του στην Ελλη Στάη
|OpenTV/WebTV

Ο Τσίπρας θυμήθηκε τώρα την πενταετία Καραμανλή: Αφησε 24 δισ. έλλειμμα και δραπέτευσε

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2019, 20:18

Μέχρι σήμερα ο Κώστας Καραμανλής βρισκόταν εκτός του πεδίου κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα. Η ομιλία του κ. Καραμανλή όμως και το κάλεσμα του στους πολίτες να σταθούν στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται ότι ενόχλησαν τον κ. Τσίπρα ο οποίος, ίσως για πρώτη φορά, στράφηκε κατά του πρώην Πρωθυπουργού, ασκώντας επιτέλους κριτική για την καταστροφική πενταετία 2004-09.

Ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην Ελλη Στάη που μεταδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης από το Open, ήταν αναπάντεχα καυστικός, ερωτηθείς για την πρώτη δημόσια ομιλία Καραμανλή μετά από δέκα χρόνια.

«Είχε ενδιαφέρον γιατί είχε 10 χρόνια να μιλήσει. Μίλησε 16 λεπτά άρα 1,5 λεπτό περίπου για κάθε χρόνο σιωπής» σημείωσε δηκτικά ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Μετά από δέκα χρόνια σιωπής θα περίμενα κι εγώ να έχει και μια δόση αυτοκριτικής για τα δικά του πεπραγμένα. Γιατί μπορεί ο ίδιος να μην ήταν Πρωθυπουργός σε μνημόνιο, να είχε αυτό το δυσάρεστο “προνόμιο” αλλά ήταν ο Πρωθυπουργός που άφησε ανοικτή την πόρτα στα μνημόνια. Αφησε την χώρα με 24 δισ. ευρώ πρωτογενές και έφυγε στη μέση, παραδίδοντας στον επόμενο, δεν κάθισε να δώσει τη μάχη» είπε.

Ασκησε δριμύτατη κριτική και κατά του Γιώργου Παπανδρέου λέγοντας πως «ο επόμενος Πρωθυπουργός (μετά τον Καραμανλή) μάλλον δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε και έλεγε “λεφτά υπάρχουν” και οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια. Και αυτός επέλεξε να φύγει και να παραδώσει στον επόμενο σε έναν Πρωθυπουργό που δεν ήταν εκλεγμένος και μετά ο μεθεπόμενος, ο κ. Σαμαράς που έλεγε για “Ζάππεια”».

Ερωτηθείς γιατί δεν ασκούσε κριτική στην διακυβέρνηση της περιόδου Καραμανλή, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως «ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ασκούσα δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή και στο ντιμπέιτ είχαμε συγκρουστεί» για να προσθέσει: «Εγώ παρέλαβα το 2015 άδεια ταμεία. Ξέρετε τι ωραία θα ήταν κι εγώ να σκορπάω χρήματα και να αφήσω 24 δισ. ευρώ πρωτογενές έλλειμμα, όπως ο κ. Καραμανλής;» είπε.

«Είχα δίαυλο επικοινωνίας με τον Θεοδωράκη»

«Πριν ένα χρόνο είχα δίαυλο επικοινωνίας με τον Σταύρο Θεοδωράκη» αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός και εδώ θα είχε ενδιαφέρον να μας πει τη δική του άποψη ο παραιτηθείς πρόεδρος του Ποταμιού, διότι ήταν ακριβώς πριν από ένα χρόνο όταν είχε φροντίσει να αποχωρήσει το Κίνημα Αλλαγής, υπονομεύοντας την προσπάθεια δημιουργίας πόλου της Κεντροαριστεράς.

Κατά τα άλλα ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε -ύστερα από τέσσερα χρόνια αγαστής συνεργασίας- «αναγκαίο κακό» τη συμπόρευση με τους Ανεξ. Ελληνες του Πάνου και σημείωσε χαρακτηριστικά πως «αν μπορούσα θα είχα τελειώσει νωρίτερα με τον Καμμένο».

«Μας εμπόδισε η πραγματικότητα να έχουμε την πλειοψηφία για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια», απάντησε ερωτηθείς γιατί δεν τελείωσε νωρίτερα η συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...