208
Η φωτογραφία από τη συνάντηση που συνόδευε τη σχετική ανακοίνωση. Παρών και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτηςμδικα | Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας και Κοτζιάς σαν δύο «παλιοί καλοί φίλοι» – πρώτη συνάντηση μετά τον χωρισμό

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2020, 17:16
Η φωτογραφία από τη συνάντηση που συνόδευε τη σχετική ανακοίνωση. Παρών και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτηςμδικα
|Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας και Κοτζιάς σαν δύο «παλιοί καλοί φίλοι» – πρώτη συνάντηση μετά τον χωρισμό

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2020, 17:16

Υπό τον τίτλο «Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με αντιπροσωπεία του “Πράττω”», το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή την συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά – την πρώτη μετά το «διαζύγιο» (εδώ) των δύο πλευρών τον Οκτώβριο του 2018 λόγω Καμμένου (εδώ).

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Κουμουνδούρου και κατά τη διάρκειά της οι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς συζήτησαν σαν δυο παλιοί καλοί φίλοι «τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, καθώς και για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα».

Επί τάπητος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τέθηκε επίσης «η ανάγκη διαλόγου και κοινής δράσης όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ».

Προς την κατεύθυνση αυτή άλλωστε είχε προηγηθεί επιστολή του κ. Κοτζιά τον περασμένο Δεκέμβριο με αποδέκτες τους Αλέξη Τσίπρα, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρη Κουτσούμπα, Γιάνη Βαρουφάκη και Γιώργο Παπανδρέου, για την έναρξη πολιτικού διαλόγου με σκοπό τη «δημιουργία μιας μεγάλης συμμαχίας όλων των δυνάμεων, που αυτοπροσδιορίζονται ως δημοκρατικές – προοδευτικές και πατριωτικές».

Η συνάντηση Τσίπρα – Κοτζιά στην Κουμουνδούρου έρχεται επίσης σε μία περίοδο που ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έχει πυκνώσει τα επικριτικά του σχόλια για συγκεκριμένες πτυχές της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...