565
Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή για την πανδημία | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τσίπρας: Κατώτερος των περιστάσεων όποιος σε μια τέτοια κατάσταση πολιτεύεται με όρους ιδιοτέλειας

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2021, 13:17
Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή για την πανδημία
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τσίπρας: Κατώτερος των περιστάσεων όποιος σε μια τέτοια κατάσταση πολιτεύεται με όρους ιδιοτέλειας

Protagon Team Protagon Team 15 Ιανουαρίου 2021, 13:17

Στην κυβέρνηση επέρριψε όλες τις ευθύνες «για όσα συμβαίνουν και όσα έρχονται» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την για «ιδεοληψίες», «αλαζονεία της εξουσίας» και «άρνηση να συμμεριστεί τις απόψεις της κοινωνίας».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τις εξελίξεις στο ζήτημα της πανδημίας έπειτα από πρόσκληση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια «εξαιρετικά δύσκολη» κατάσταση, που απαιτεί από όλους, «μια νέα συνείδηση συλλογικότητας, μια νέα συνείδηση αλληλεγγύης».

«Είναι κατώτερος των περιστάσεων όποιος μέσα σε μια τέτοια κατάσταση συμπεριφέρεται και πολιτεύεται με όρους ιδιοτέλειας κάθε είδους. Πολιτικής ή και οικονομικής», είπε, τονίζοντας ότι «η ειλικρίνεια και η αφοσίωση, χωρίς κομματικούς και μικροκομματικούς λογαριασμούς, στην προσπάθεια να σωθούν όσο γίνεται περισσότερες ανθρώπινες ζωές, πρέπει να είναι η προτεραιότητά όλων μας».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο που συνομολογούν οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, ότι «έρχεται τρίτο, ίσως χειρότερο κύμα, πανδημίας».

«Δεν το λέμε για να φοβηθούμε ή να φοβίσουμε. Το λέμε για να προετοιμαστούμε και να προετοιμάσουμε. Τη χώρα, την κοινωνία, το ΕΣΥ, τον εαυτό μας», υπογράμμισε.

«Το κακό δεν πρόκειται να περάσει αν δεν κάνουμε κάτι εμείς γι’ αυτό. Αν η κυβέρνηση, που έχει την κύρια ευθύνη για όσα συμβαίνουν και όσα έρχονται, δεν συνειδητοποιήσει πόσο κόστισαν σε ζωές οι ιδεοληψίες που την καθοδηγούν, η αλαζονεία της εξουσίας που τη διακρίνει, η άρνησή της να ακούσει, να συζητήσει, να συμμεριστεί τις απόψεις της κοινωνίας, των γιατρών, της αντιπολίτευσης, και όσων δίνουν τη μάχη της ζωής. Δεν πρόκειται να πάμε καλύτερα Εάν η βασική σας διαπίστωση είναι πόσο επιτυχημένη ήταν η αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, δεν μπορούμε να βρούμε μια κοινή βάση», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι αναλώνεται σε άστοχες και μακάβριες στατιστικές. «Είμαστε δυόμισι μήνες σε σκληρό lockdown. Τεσσερισήμισι χιλιάδες οικογένειες θρηνούν τους ανθρώπους τους. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θρηνούν τον πατέρα, τη μητέρα, τη γιαγιά, τον παππού, τον συγγενή. Είναι συγκλονιστικό!», είπε και πρόσθεσε ότι «οι νεκροί δεν είναι στατιστική, είναι άνθρωποι».

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για αυταρέσκεια και αυτοϊκανοποίηση, «στην οποία, όπως είπε, σας βυθίζουν όλο και πιο πολύ όσοι θέλουν να σας κρατούν εξαρτημένο από την επικοινωνιακή τους προστασία. Δεν εννοείτε να κατανοήσετε, ότι για να διορθώσετε πράγματα, πρέπει να παραδεχτείτε λάθη και παραλείψεις. Για σας όμως τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει, αυτή η τακτική. Δεν έχετε κάνει λάθη. Υπάρχουν ευθύνες όλων των άλλων και όχι δικές σας», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Όλα χύμα. Όλα στην τύχη. Το μόνο που δεν ήταν στην τύχη, ήταν το πόσο έγκαιρα οργανώσατε τον εμβολιασμό των δικών σας στελεχών και των οικογενειών τους».

«Οι πολίτες βλέπουν, ξέρουν, καταλαβαίνουν ότι έχετε χάσει τον έλεγχο», προσέθεσε.

Επαναφέροντας το θέμα των διπλών βιβλίων, με αφορμή μάλιστα και το λάθος στην καταμέτρηση κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ στην Κοζάνη, κ. Τσίπρας είπε ότι όσοι έσπευσαν να προχωρήσουν σε αποκαλύψεις, τους οδηγήσατε σε απολύσεις.

«Αντί να απαντήσετε, δηλώσατε ενοχλημένος με τη συζήτηση περί διπλών βιβλίων. Και κάποιοι φαίνεται ότι αφουγκράστηκαν την ενόχλησή σας και απέλυσαν τη δημοσιογράφο που έκανε ρεπορτάζ. Όποιον αρνείται τον μύθο σας, καταγράφοντας απλά την πραγματικότητα, τον στέλνετε στο πυρ το εξώτερον. Έχετε δυσανεξία στην κριτική, δυσανεξία και στην αλήθεια. Αλλά το πρόβλημα παραμένει». Εσείς, χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης, αρνείστε να δώσετε τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμοξιωλόγων. Αρνηθήκατε να πάμε σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...