450
Φωτογραφία από την πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Χανιά | Intime

Τσίπρας: Η χώρα μπορεί να προχωρήσει με κυβερνήσεις συνεργασίας

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2022, 10:31
Φωτογραφία από την πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα Χανιά
|Intime

Τσίπρας: Η χώρα μπορεί να προχωρήσει με κυβερνήσεις συνεργασίας

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2022, 10:31

Τη βεβαιότητά του ότι η διαδικασία εκλογής συλλογικής ηγεσίας (προέδρου και ΚΕ) του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την Κυριακή, θα στείλει ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του το πρωί του Σαββάτου στον ΑΝΤ1.

Αφού επισήμανε ότι όλοι και όλες μπορούν να ψηφίσουν την Κυριακή για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η εσωκομματική διαδικασία διεξάγεται σε περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών «περνάει εξαιρετικά δύσκολα με την ακρίβεια. Αρα δεν θα μπορούσαμε να μη συνδέσουμε τη διαδικασία ισχυροποίησης του κόμματος μας με τις πολιτικές εξελίξεις».

Την ίδια στιγμή, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στους προοδευτικούς, δημοκρατικούς πολίτες και όλους όσους ενστερνίζονται τις διακηρυκτικές αρχές του κόμματος. «Εχει τη δυνατότητα ο κάθε πολίτης να έρθει στις διαδικασίες μας και να στείλει ένα μήνυμα όχι μόνο για την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και για το πολιτικό σκηνικό που πρέπει να αλλάξει», τόνισε.

Είπε, επίσης, ότι δεν καλεί τους πολίτες να έρθουν απλώς να ρίξουν μια ψήφο και να φύγουν, σημειώνοντας ότι τα μέλη που εγγράφονται θα έχουν ενεργή συμμετοχή και σε άλλες κρίσιμες αποφάσεις το επόμενο διάστημα, όπως στην περίπτωση εκλογών, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν με ποιον και με ποιο πρόγραμμα θα μπει το κόμμα σε μια συνεργασία.

Αφού δήλωσε πολύ αισιόδοξος για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής, υπογράμμισε ότι «ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές και να επαναφέρομε την ελπίδα στην κοινωνία και να σταματήσει αυτή η κοινωνική καταστροφή».

Σημείωσε ότι για την επίτευξη αυτού του ψηλού πήχη «ξέρουμε ότι στην εθνική κάλπη θα χρειαστούμε πάνω από 2 εκατ. ψήφους για να κερδίσουμε» και ανέφερε ότι «η χώρα μπορεί να προχωρήσει με κυβερνήσεις συνεργασίας στη βάση».

Σχολίασε, δε, ότι τα κόμματα αναγκάζονται από την ετυμηγορία των πολιτών να διαμορφώσουν τη θέση τους και πως η απλή αναλογική θα διαμορφώσει τους συσχετισμούς.

«Οι διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ είναι πολύ μεγάλες, είναι βαθιά ιδεολογικές και πολιτικές. Αρα οι όποιες προγραμματικές συγκλίσεις για την επόμενη μέρα θα έχουν να κάνουν στη βάση των δύο πόλων, της Αριστεράς και της Δεξιάς και των υπόλοιπων δυνάμεων».

Αναφερόμενος στις αυξήσεις στην ενέργεια, εξήγησε πως «όταν μεσοσταθμικά σε όλη την Ευρώπη οι αυξήσεις είναι 20% με 25% και στην Ελλάδα είναι 80%, υπάρχει τεράστια διαφορά. Που οφείλεται αυτό; Οταν η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην χονδρεμπορική τιμή ρεύματος, όταν έχουν εμπνευστεί την πατέντα της ρήτρας αναπροσαρμογής που μετακυλίει το 99% της αύξησης στη χονδρεμπορική τιμή στον καταναλωτή, ποιος ευθύνεται; Αυτή τη ρήτρα πρέπει να ξέρεις ιερογλυφικά για να καταλάβεις πως βγαίνεις, εφαρμόστηκε τον Αύγουστο του 2021. Επί των ημερών μας, δεν αυξήθηκε ούτε ένα ευρώ ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Από το 2015 ως το 2019 μειώθηκε μεσοσταθμικά κατά 19%. Δεν υπήρχε ρήτρα αναπροσαρμογής όταν έπεφτε η τιμή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...