363
Ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στο συνέδριο της «Ναυτεμπορικής» | INTIMENEWS/ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι χώρα άδικη – Να γίνουν άμεσα εκλογές

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2022, 14:22
Ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στο συνέδριο της «Ναυτεμπορικής»
|INTIMENEWS/ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι χώρα άδικη – Να γίνουν άμεσα εκλογές

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2022, 14:22

Την άμεση προκύρηξη των εκλογών παρά την αρνητική για το κόμμα του δημοσκοπική εικόνα, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη, μιλώντας στο συνέδριο της «Ναυτεμπορική»  με τίτλο: «Ελληνική Οικονομία & Επιχειρηματικότητα: Προκλήσεις και Ευκαιρίες σε ένα απρόβλεπτο μέλλον».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «διαρκή πολιτική αβεβαιότητα» και έφτασε στο σημείο να παρομοιάσει την τρέχουσα περίοδο με «τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας». Μάλιστα ο κ. Τσίπρας μίλησε την προσπάθεια «ωραιοποίησης» από στελέχη της κυβέρνησης της οικονομικής «πραγματικότητας» που βιώνει ο μέσος πολίτης.

«Η πανδημία και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχουν την επίδραση ενός big bang στην παγκόσμια κοινότητα και τη διεθνή οικονομία», είπε, επισημαίνοντας πως σε αντίθεση με την ελληνική κυβέρνηση, η συντριπτική πλειονότητα των χωρών της Ευρώπης ακολούθησαν έναν άλλο δρόμο, που περιλαμβάνει «κρατικοποιήσεις στην ενέργεια, παρεμβάσεις στον κατώτατο μισθό, ενεργοποίηση των μηχανισμών ελέγχου και συγκράτησης των τιμών».

Ο ίδιος στηλίτευσε τη «δογματική» λογική της κυβέρνησης να αφήνει την αγορά χωρίς καμία ρύθμιση. «Μας απαντάνε: μα η ακρίβεια είναι εισαγόμενη. Ναι, αλλά η αισχροκέρδεια δεν είναι καθόλου εισαγόμενη. Η αισχροκέρδεια είναι made in Greece. Και αποτελεί γέννημα θρέμμα των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη», επέμεινε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε για μια «νέα κρίση χρέους», που «απειλεί ξανά την ελληνική οικονομία», όχι του δημόσιου, αλλά του ιδιωτικού. Όπως είπε, «η μισή Ελλάδα χρωστάει και η περιβόητη μεσαία τάξη που δήθεν θα έβλεπε μια καλύτερη μέρα, είναι χρεωμένη μέχρι το λαιμό», κάνοντας λόγο για τεράστιες οφειλές «σε τράπεζες, σε funds, στην εφορία και στον ΕΦΚΑ».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο, μάλιστα, για «γιγαντιαία και άδικη αναδιανομή του εισοδήματος και του πλούτου», από τους «πολλούς» στους «ισχυρούς», «μέσα από την υψηλή έμμεση φορολογία και την αισχροκέρδεια στους λογαριασμούς του ρεύματος».

«Η Ελλάδα είναι σήμερα μια χώρα άδικη για τους πολλούς, αλλά και χωρίς βιώσιμη μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή στρατηγική», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως η χώρα είναι «πολύ πιο ευάλωτη σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς στις εξωγενείς διαταραχές προστίθενται τα αποτελέσματα των κυβερνητικών επιλογών που μεγεθύνουν αντί να αμβλύνουν τις χρόνιες παθογένειες της οικονομίας».

«Ο Πρωθυπουργός δεν μυρίζει εκλογές, τις προκηρύσσει. Αν υπάρχει ανάγκη να πάμε σε εκλογές, πρέπει να πάμε σε εκλογές», είπε και ζήτησε από τον Πρωθυπουργό «να ορίσει την ημερομηνία της εκλογικής αναμέτρησης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...