228
Ο Αλέξης Τσίπρας στο περυσινό διάγγελμά του από την Ιθάκη | Intimenews

Τσίπρας για τον ένα χρόνο από την Ιθάκη: «Ας μη θαρρούν ότι η ιστορία τελείωσε εδώ»

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2019, 17:01
Ο Αλέξης Τσίπρας στο περυσινό διάγγελμά του από την Ιθάκη
|Intimenews

Τσίπρας για τον ένα χρόνο από την Ιθάκη: «Ας μη θαρρούν ότι η ιστορία τελείωσε εδώ»

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2019, 17:01

Με καταστροφολογία και κριτική κατά της νέας κυβέρνησης επανεμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, επιστρέφοντας από τις διακοπές του στην Ισπανία, με αφορμή την πρώτη επέτειο από την ημέρα που ανακοίνωσε στην Ιθάκη την λήξη του τέταρτου Μνημονίου.

Στέλνοντας μήνυμα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγραψε σε μία μακροσκελέστατη ανάρτησή του στο Facebook, πως «η ιστορία δεν τελείωσε εδώ, ευτυχώς ή δυστυχώς, διαρκεί πολύ».

Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι ο ελληνικός λαός, μετά από μια πρωτοφανή οκταετή περιπέτεια λιτότητας, ηθικής και οικονομικής απαξίωσης, «έφτασε επιτέλους στην Ιθάκη».

Μάλιστα, λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησής του, κέρδισε σχεδόν όλα τα δύσκολα, «για πολλούς ακατόρθωτα», πολιτικά και ιστορικά στοιχήματα και αναφέρει ότι η ΝΔ κατάφερε να πείσει μεγάλο μέρος των πολιτών ότι όλα αυτά που κέρδισε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ήταν δεδομένα και θα γίνονταn έτσι κι αλλιώς και μάλιστα πιο εύκολα.

Και υπογραμμίζει πως «αυτό που δεν κατάφεραν τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις των κομμάτων της κρίσης, το κατάφερε η κυβέρνηση της Αριστεράς».

Επίσης, επιτίθεται στην κυβέρνηση της ΝΔ για τον προϋπολογισμό που θα καταθέσει, λέγοντας πως «το πιθανότερο είναι να κόψουν το αφορολόγητο, τη 13η σύνταξη και βλέπουμε…».

Κλείνοντας, και σε μια προσπάθεια να στείλει μήνυμα ανάκαμψης στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις τρεις διαδοχικές μεγάλες εκλογικές ήττες, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ας μη θαρρούν πως η ιστορία τελείωσε εδώ. Η ιστορία, ευτυχώς ή δυστυχώς, διαρκεί πολύ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...