323
Η έκρηξη προκάλεσε υλικές ζημιές στο εσωτερικό και το εξωτερικό του κτιρίου | Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τσίπρας για την επίθεση στον ΣΚΑΪ: «Εργο δειλών και σκοτεινών δυνάμεων»

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2018, 10:43
Η έκρηξη προκάλεσε υλικές ζημιές στο εσωτερικό και το εξωτερικό του κτιρίου
|Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τσίπρας για την επίθεση στον ΣΚΑΪ: «Εργο δειλών και σκοτεινών δυνάμεων»

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2018, 10:43

Την καταδίκη τους για την τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ τα ξημερώματα της Δευτέρας εξέφρασαν ο Πρωθυπουργός και ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων, απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία», αναφέρει  σε γραπτή δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν πρόκειται, όμως, να πετύχουν το στόχο τους. Ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν» αναφέρει και ταυτόχρονα εκφράζει την ειλικρινή του συμπαράσταση στους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους του σταθμού.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη του για την τοποθέτηση βόμβας.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τοποθέτηση βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Αποτελεί μια βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια, που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση. Οι αστυνομικές αρχές πρέπει να ολοκληρώσουν τάχιστα τις έρευνές τους και οι δράστες να οδηγηθούν άμεσα  στη Δικαιοσύνη» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Την επίθεση καταδίκασε και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του «Πρακτορείο 104,9 FM», τον ραδιοσταθμό του ΑΠΕ.

«Νομίζω ότι είναι αυτονόητη η απόλυτη καταδίκη. Και απόλυτη καταδίκη σημαίνει και περιθωριοποίηση και μη εργαλειοποίηση αυτής της αποτρόπαιης πράξης στην πολιτική αντιπαράθεση».

Πρόσθεσε: «Αυτό που θα θέλανε όσοι επέλεξαν να κινηθούν με αυτόν τον τρόπο στο σκοτάδι, θα ήταν να δουν την πράξη τους να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, συζήτησης και διαγκωνισμών. Και στο απόλυτο περιθώριο χρειάζεται μια σύσσωμη καταδίκη και έμπρακτη περιθωριοποίηση αυτών των πρακτικών. Αυτή νομίζω είναι η ενδεδειγμένη στάση για όλο τον πολιτικό κόσμο και η στάση που θα ήθελε και ο Έλληνας πολίτης να δει τα κόμματα να παίρνουν».

Υπογράμμισε επίσης ότι «η δημοκρατία μας έχει αντισώματα, όσο και αν κάποιοι τελευταία θεωρούν ότι μπορούν να αμφισβητήσουν τα θεμέλιά της. Νομίζω ότι ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος έχει τα αντανακλαστικά που χρειάζονται για να βάλει αυτές τις πρακτικές στο απόλυτο πολιτικό περιθώριο. Αυτό θα είναι νομίζω το απόλυτο χτύπημα σε όσους επιλέγουν να κινηθούν με αυτόν τον τρόπο. Η επίθεση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και σε παράνομο κανάλι να ήταν, θα ήταν απολύτως καταδικαστέα και χωρίς δεύτερη κουβέντα».