438
O Αλ. Τσίπρας σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Δυτ. Μακεδονία | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Τσίπρας για την απουσία επαφής του με τον λαό: Ημουν κλεισμένος στο Μαξίμου και κυβερνούσα

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2019, 11:04
O Αλ. Τσίπρας σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Δυτ. Μακεδονία
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Τσίπρας για την απουσία επαφής του με τον λαό: Ημουν κλεισμένος στο Μαξίμου και κυβερνούσα

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2019, 11:04

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε την πορεία του προς τον λαό, σε μια προσπάθεια να διευρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ και να ανατάξει το αναιμικό σχέδιο του iSyriza για την προσέλκυση νέων μελών. Μετά την Αχαΐα (εδώ), την Κρήτη (εδώ) και τη Βοιωτία (εδώ), ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιόδευσε στη Δυτική Μακεδονία. Εκεί είχε την ευκαιρία να πει για τη ΔΕΗ καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και να συζητήσει με καταληψίες (εδώ) και έπειτα να δικαιολογηθεί για το ότι τέτοιες πορείες προς τον λαό δεν έκανε τα τεσσεράμισι χρόνια που ήταν στην εξουσία.

«Ολα τα προηγούμενα χρόνια είχαμε τη βαριά ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας στις πιο δύσκολες συνθήκες από τη Μεταπολίτευση και μετά. Και αμελήσαμε αυτήν την επαφή. Εγώ προσωπικά… Ημουν κλεισμένος στα κυβερνητικά κτίρια» είπε σε ομιλία του στην Κοζάνη ο κ. Τσίπρας.

«Ερχόμαστε στην Κοζάνη όπως κάνουμε εδώ και καιρό σε πολλές πόλεις της χώρας, όχι για να ζητήσουμε την ψήφο σας, αλλά για να (σας) ακούσουμε και να χτίσουμε μαζί μια νέα σχέση». Πρόσθεσε ότι τα μέλη της παράταξης θέλουμε «να είναι συμμέτοχοι στις μεγάλες αποφάσεις που θα πάρουμε για το μέλλον του τόπου, να είναι συμμέτοχοι στις προγραμματικές μας αναζητήσεις».

«Δεν μας απασχολεί το πώς θα ξαναγυρίσουμε στις καρέκλες της εξουσίας, γιατί εμείς δεν γεννηθήκαμε σε αυτές και δεν μας έπιασε στερητικό σύνδρομο όπως αυτούς που τους έλειψε η καρέκλα της εξουσίας και η δυνατότητα να εξουσιάζουν. Εμείς θέλουμε να ξαναγυρίσουμε και θα ξαναγυρίσουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι να πάει ο τόπος μας πιο μπροστά».

Απευθυνόμενος στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι σε αυτή την προσπάθεια της διεύρυνσης «θα πρέπει να πείσουμε ακόμη και τους εαυτούς μας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο πρόεδρος του, ούτε τα στελέχη του, αλλά η βάση του, ο κόσμος που τον στήριξε». Ζήτησε να υπάρξει αδιαμεσολάβητη σχέση με τους πολίτες «χωρίς να ζητάμε πιστοποιητικά κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων, αλλά να είμαστε ανοικτοί σε όλους και σε όλες μας στήριξαν ανεξάρτητα από την μήτρα και την πολιτική καταγωγή που προέρχονται».

Και εκεί αναφέρθηκε στην αμέλεια από πλευράς του κόμματος του αλλά και του ιδίου στην επαφή με τους πολίτες. Την απέδωσε στον φόρτο εργασίας, στην ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. «Ακόμη και εγώ ήμουν κλεισμένος στα κυβερνητικά κτίρια αντιμετωπίζοντας δύσκολες καταστάσεις αλλά και δύσκολες αποφάσεις, με αποτέλεσμα να υπάρξει έλλειμμα στην επαφή με τους πολίτες», αναγνώρισε. Συμπλήρωσε όμως ότι είναι απαράδεκτο έλλειμμα ο ΣΥΡΙΖΑ του 36 % της νίκης και του 32% σε συνθήκες ήττας, η «νέα κυβερνώσα Αριστερά της εποχής μας», να έχει «οργανωτική δομή που αντιστοιχεί σε κόμμα του 3%». Και πρόσθεσε ότι «είναι απόφαση μας αυτό να το αλλάξουμε και θα το αλλάξουμε δημιουργικά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...