241
Θα επαναληφθούν τα χαμόγελα στα έδρανα της Βουλής και στα ευρωτραπέζια Βερολίνου και Βρυξελλών; | INTIMEnews

Τσίπρας – Γεννηματά ξανά στο ίδιο «ευρωτραπέζι»

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2021, 14:35
Θα επαναληφθούν τα χαμόγελα στα έδρανα της Βουλής και στα ευρωτραπέζια Βερολίνου και Βρυξελλών;
|INTIMEnews

Τσίπρας – Γεννηματά ξανά στο ίδιο «ευρωτραπέζι»

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2021, 14:35

Τον Μάρτιο του 2019 στην καθιερωμένη «οικογενειακή» φωτογραφία των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες, Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά είχαν πιάσει τις δύο άκρες του κάδρου, με την εικόνα να μαρτυρά τον «πάγο» στις σχέσεις τους.

Και τώρα οι δυο τους θα βρεθούν και πάλι σε κοινό «ευρωτραπέζι», στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής συνόδου της Ομάδας των Ευρωσοσιαλιστών-PES .

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες, ενώ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την παραμονή του στη βελγική πρωτεύουσα θα συμμετάσχει ως παρατηρητής στη σύνοδο, έχοντας παράλληλα σειρά συναντήσεων με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, και τον ευρωπαίο επίτροπο Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, καθώς επίσης με τη συμπρόεδρο της Ευρωομάδας των Πρασίνων Σκα Κέλερ , τον Μάρτιν Σίρντεβαν συμπρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς, και την πρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ.

Ακολούθως ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Βερολίνο , όπου την Παρασκευή θα συμμετάσχει, και πάλι με το καθεστώς του παρατηρητή, για πρώτη φορά σε τακτική Συνάντηση των Ευρωσοσιαλιστών Ηγετών. Στη γερμανική πρωτεύουσα θα έχει συνάντηση με τις συμπρόεδρους του Die Linke Σουζάν Χένινγκ Γουέλσου και Τζανίμ Βίσλερ.

Στο Βερολίνο θα είναι και η κυρία Γεννηματά και δεν είναι λίγοι στη Χαριλάου Τρικούπη αυτοί που θεωρούν οτι είναι μια καλή ευκαιρία να «σπάσει ο πάγος» μεταξύ τους, με ελατηριο την τελευταία επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ που ούτε λίγο ούτε πολύ την χαρακτήρισε αντίγραφο του Αλέξη Τσίπρα (με αφορμή τη ρητορική της κατά του πρόσφατα ψηφισθέντος εργασιακού νομοσχεδίου).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...