301
Εναν χρόνο πριν ο Αλέξης Τσίπρας κατέβαινε τα σκαλιά του Μαξίμου έχοντας παραδώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εναν χρόνο μετά το χαμένο έδαφος δείχνει δύσκολο να καλυφθεί και η «δράση Παππά» ίσως κάνει το 32% του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, μακρινή ανάμνηση | SOOC

Τσίπρας έναν χρόνο μετά την ήττα: Σάλπισμα (αντ)επίθεσης από το βήμα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2020, 08:58
Εναν χρόνο πριν ο Αλέξης Τσίπρας κατέβαινε τα σκαλιά του Μαξίμου έχοντας παραδώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εναν χρόνο μετά το χαμένο έδαφος δείχνει δύσκολο να καλυφθεί και η «δράση Παππά» ίσως κάνει το 32% του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, μακρινή ανάμνηση
|SOOC

Τσίπρας έναν χρόνο μετά την ήττα: Σάλπισμα (αντ)επίθεσης από το βήμα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2020, 08:58

Αν το θέμα Παπαδημούλη «τραυμάτισε» το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα της Πρώτης Φοράς Αριστερά, το μπαράζ αποκαλύψεων για το «μαγαζί Παππά» επί κυβέρνησης Τσίπρα, με αποκορύφωμα τις «εξυπηρετήσεις» σε Καλογρίτσα και «Documentο» (εδώ) που βγαίνουν στο φως τα τελευταία 24ωρα, στριμώχνει στα σχοινιά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής του – που σημειωτέον δεν έχει πει ακόμα τίποτα για τους ισχυρισμούς του άλλοτε «κόκκινου εργολάβου».

Αντί διάψευσης, εξηγήσεων ή έστω κάποιας επίσημης θέσης για όσα αναφέρει σε δικαστικά έγγραφα ο Χρήστος Καλογρίτσας (εδώ) για τον τρόπο που λειτουργούσε το «παραμάγαζο του White House» και ενώ όλοι ψάχνουν να βρουν ποιος είναι o/η «White Porscha» (εδώ), o Aλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται -υπό τις οδηγίες των επιτελών του- να εφαρμόσει το δοκιμασμένο «καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», προκειμένου να ξεφύγει από τη στενωπό των αποκαλύψεων για το δεξί του χέρι και Νο2 της κυβέρνησής του, Νίκο Παππά.

Πώς; Με σάλπισμα αντεπίθεσης από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του που συνεδριάζει την Τρίτη στις 17.30. Με «μπροστάρη» την «Documento» και το τελευταίο πρωοσέλιδο δημοσίευμά της για τις καταγραφές της ΕΥΠ που φέρονται να εμπλέκουν πρώην υπουργούς και στελέχη της ΝΔ σε παράνομες δραστηριότητες (δείτε κάτω τη σχετική δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ), ο Αλέξης Τσίπρας θα κηρύξει κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση.

Εναν χρόνο μετά την εκλογική του ήττα, δεν θα διστάσει επίσης να παίξει ξανά και το χαρτί των πρόωρων εκλογών καθώς όπως είπε στη πρόσφατη συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» (εδώ), είναι πάντα έτοιμος «να ξαναβγάλει τα κάστανα από τη φωτιά».

Και όλα αυτά ενώ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να κινείται κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20% και το 32% του Ιουλίου του 2019 να μοιάζει ανάμνηση του παρελθόντος υπό το βάρος και των τελευταίων αποκαλύψεων.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...