199
Ο πρωθυπουργός στο Μαξίμου | ΙΝΤΙΜΕ

Τσίπρας: Δεκτή η παραίτηση Καμμένου, θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2019, 12:45
Ο πρωθυπουργός στο Μαξίμου
|ΙΝΤΙΜΕ

Τσίπρας: Δεκτή η παραίτηση Καμμένου, θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2019, 12:45

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως αποδέχεται την παραίτηση του Πάνου Καμμένου από το υπουργείο Άμυνας και πως ζητά άμεσα ψήφο εμπιστοσύνης ενώ τόνισε ότι η βασική του επιδίωξη είναι η αποκατάσταση του ρόλου και της θέσης της χώρας στο διεθνές στερέωμα και ο ηγετικός της ρόλος στα Βαλκάνια.

Ανακοίνωσε πως τη θέση του Πάνου Καμμένου στο ΥΠΕΘΑ θα πάρει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Επί τέσσερα χρόνια είχα μια έντιμη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Καταφέραμε να φέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα. Ανοίξαμε τον δρόμο για την καταπολέμηση της διαφθοράς», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πάνο Καμμένο για όλα όσα πετύχαμε αλλά και γιατί ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Μου δήλωσε πως παραιτείται από υπουργός Άμυνας, αποδέχομαι την παραίτηση και θα κάνω δεκτή όποια άλλη παραίτηση τεθεί υπόψιν μου.»

«Βασική μου επιδίωξη μετά την έξοδο της χώρας από την μνημονιακή περιπέτεια είναι η αποκατάσταση του διεθνούς ρόλου της χώρας. Μπροστά σε αυτόν τον εθνικό στόχο δεν πρόκειται να κάνω πίσω», δήλωσε μεταξύ άλλων έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Βουλής, ώστε να γίνουν οι διαδικασίες για ψήφο εμπιστοσύνης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της κυβέρνησης, τον Οκτώβριο του 2019.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...