371
| In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τσίπρας: Αρνητικό για την κοινωνία και τη χώρα το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2023, 21:45
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τσίπρας: Αρνητικό για την κοινωνία και τη χώρα το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2023, 21:45

Την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως ακούει με «πολύ μεγάλη δυσφορία» τις τοποθετήσεις των στελεχών του κόμματός του που στρέφονται κατά των πολιτών για την ψήφο τους. Την Τετάρτη, ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την άποψη ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μάη δεν ήταν αρνητικό μόνο για την Κουμουνδούρου.

«Ηταν αρνητικό για την κοινωνία και τη χώρα» τόνισε από τη Νίκαια, από όπου ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, απηχώντας τη δήλωση που έκανε δύο ημέρες μετά την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία δύσκολα μπορεί να εκληφθεί ως κολακευτική για τους ψηφοφόρους: μοιάζει είτε να τους επικρίνει, ότι δεν γνωρίζουν ποια είναι η ορθή επιλογή, είτε να αδιαφορεί για την ετυμηγορία τους.

«Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός μάς είπε ότι έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμάς. Οτι περιμένει περισσότερα. Και είμαι ο πρώτος που θα πω ότι έχει δίκιο. Λάβαμε το μήνυμα και βάζουμε το πήχυ ψηλά για να διορθωθούμε. Οχι για να κρατήσουμε τις έδρες μας και τα ποσοστά μας, αλλά για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα της δικαιοσύνης» ανέφερε κατά τ’ άλλα ο ίδιος.

«Χαμένες μάχες είναι μόνο οι μάχες που δεν δίνονται» σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, θέλοντας να περιγράψει τον στόχο ενόψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Και προσέθεσε: «Εμείς όχι μόνο θα τη δώσουμε, αλλά θα ματώσουμε για να την κερδίσουμε».

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε με μια προσωπική αναφορά, ρωτώντας τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση: «Πιστέψατε ποτέ στ’ αλήθεια ότι υπήρχε έστω και μία πιθανότητα να εγκαταλείψω τη μάχη; Πίστευαν ότι θα εγκαταλείψουμε τη μάχη. Δεν τους κάναμε ποτέ το χατίρι. Ούτε και τώρα θα τους το κάνουμε. Μαζί θα τη δώσουμε και αυτή τη μάχη».

Υπενθυμίζεται πως την προηγουμένη, απαντώντας σε ερώτηση για τα στελέχη που «λένε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αυτοί που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, δεν ξέρουν τι τους γίνεται (σύνδρομο Στοκχόλμης κ.ο.κ.)», στο πλαίσιο της συνέντευξής του στο δελτίο ειδήσεων του Star, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει λόγο για «πολύ μεγάλο λάθος», ιδίως όταν αυτό γίνεται «από προοδευτικούς ανθρώπους (…)».

«Νομίζω ότι πρέπει να ψάξουμε τις ευθύνες σ’ εμάς και να διορθώσουμε τα λάθη μας εμείς και όχι να κατηγορούμε τον λαό» είχε προσθέσει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...