235
Ενα χορταστικό τρίπτυχο του εξωφύλλου του ειδικού ενθέτου των Financial Times που φιλοτεχνεί το προφίλ του Αλέξη Τσίπρα | FT/CreativeProtagon

Τσίπρας: Από τον Αρη Βελουχιώτη… στους Financial Times ως μπίζνεσμαν

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2019, 10:22
Ενα χορταστικό τρίπτυχο του εξωφύλλου του ειδικού ενθέτου των Financial Times που φιλοτεχνεί το προφίλ του Αλέξη Τσίπρα
|FT/CreativeProtagon

Τσίπρας: Από τον Αρη Βελουχιώτη… στους Financial Times ως μπίζνεσμαν

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2019, 10:22

Από τον «επίκαιρο» Αρη Βελουχιώτη (εδώ) στο εξώφυλλο των Financial Times με κοστούμι ως άνθρωπος για να κάνεις δουλειές στην Ελλάδα, δύο μέρες δρόμος. Ο Αλέξης Τσίπρας ποζάρει στο ειδικό ένθετο του έγκυρου οικονομικού φύλου, προσκαλώντας τους ξένους να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Σε μια προσπάθεια να φιλοτεχνήσει ένα προφίλ πολιτικού που είναι υπέρ των επενδύσεων –και προφανώς ξεχνώντας το Ελληνικό και άλλες εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις που έχουν μείνει απελπιστικά πίσω επί των ημερών του–, ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε των πολιτικών που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον συγκεκριμένο τομέα, αν και παραδέχτηκε ότι χρειάζονται βελτιωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Αυτό έχει ενδιαφέρον, διότι αν για κάτι μνημονεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για την απέχθειά του στις μεταρρυθμίσεις.

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως οι χρονοβόρες νομικές διαδικασίες που απαιτούνται για την εκτέλεση επενδύσεων «είναι κάποιες φορές αντικίνητρο για τους επενδυτές». Ωστόσο, διευκρίνισε πως η υπομονή μπορεί να είναι απαραίτητη ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κατά τα άλλα στη συνέντευξή του, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τον στόχο του για εκλογές τον Οκτώβριο, λέγοντας μάλιστα ότι κάτι τέτοιο θα μεγιστοποιήσει την πιθανότητα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάθε ημέρα που περνά, νομίζω ότι οι άνθρωποι κατανοούν στις ζωές τους ότι η κατάσταση έχει αλλάξει. Το να περιμένω είναι κέρδος για εμένα, διότι κάποιες φορές υπάρχει χρονική διαφορά (…) ανάμεσα σε κρίσιμες αποφάσεις και το (πότε) οι πολίτες αναγνωρίζουν τις αλλαγές, ειδικά στην οικονομία», ανέφερε στην εφημερίδα ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...