263
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Τσίπρας από τη Λάρισα: €2.000 βασικό μισθό για όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 15:59
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας
| ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Τσίπρας από τη Λάρισα: €2.000 βασικό μισθό για όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2020, 15:59

Κατώτατο μισθό 2.000 ευρώ για όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς και ανάλογη προσαρμογή του μισθολογίου και για τους νοσηλευτές, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τη Λάρισα όπου επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης.

Επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες για ολιγωρία και εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες στο μέτωπο της Υγείας, ο αρχηγός  της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι πλέον ο Πρωθυπουργός έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβεί στα νοσοκομεία της χώρας.

Χαρακτήρισε μαλιστα «ατύχημα για τη χώρα» το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει τη διαχερίση της κρίσης με την πανδημία του κορονοϊού. «Είναι σαν να καλείς ένα πυρομανή να γίνει πυροσβέστης»,παρατήρησε χαρακτηριστικά, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ιδεολογικές εμμονές έναντι του ΕΣΥ.

Ομοίως και για την πρωτοβουλία ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με ιδιώτες γρατρούς,  ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για  «σπασμωδικές και άδικες» επιλογές, ενώ επανέλαβε το αιτημα για χιλιάδες προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών.

«Καλούν», είπε, «ιδιώτες γιατρούς και τους λένε 2.000 ευρώ αφορολόγητα. Δεν σκέφτονται ότι τούτη την ώρα στα νοσοκομεία υπάρχουν εκατοντάδες επικουρικοί γιατροί που δίνουν την μάχη 8 μήνες ρισκάροντας να μολυνθούν και παίρνουν 1.300 ευρώ. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για την δυνατότητα έστω και τώρα να ανασυγκροτήσουμε το ΕΣΥ χρειάζονται έκτακτες δαπάνες, μόνιμες δαπάνες. Χρειάζεται προκήρυξη χιλιάδων θέσεων μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών και χρειάζεται αναμόρφωση-αναβάθμιση του μισθολογίου».

«Αν λοιπον τα 2.000 ευρώ είναι το πλαφόν για τους ιδιώτες, γιατί να μην είναι και για τους γιατρούς του ΕΣΥ;» διερωτήθηκε και στο σημείο αυτό ζήτησε βασικό μισθό 2.000 ευρώ για όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς και ανάλογη αναμόρφωση του μισθολογίου και για τους νοσηλευτές, καθώς επίσης την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...