362
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει στη συγκέντρωση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα σε κείνους που απορρίπτουν τον εθνικό διχασμό

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2019, 23:35
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει στη συγκέντρωση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα σε κείνους που απορρίπτουν τον εθνικό διχασμό

Protagon Team Protagon Team 22 Μαΐου 2019, 23:35

Με καθυστέρηση περίπου δύο ωρών ξεκίνησε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ πριν από την έναρξή της σημειώθηκαν και κάποια επεισόδια.

“Είμαστε πάλι εδώ πιστοί στο ραντεβού μας με την ιστορία. Στην πόλη που πλημμύρισε εργάτες στη μεγάλη απεργία του Μάη του ’36. Στην πόλη που, σαν σήμερα πριν από 56 χρόνια, έπεφτε νεκρός από το παρακράτος ο Γρηγόρης Λαμπράκης. Στην πόλη του Πασαλίδη, του Τσαρουχά, του Μοσκώφ και του Αναγνωστάκη. Είμαστε oι πολλοί. Και δίνουμε το μήνυμα για τη νέα νίκη της δημοκρατίας, της Προοδευτικής Συμμαχίας” ήταν τα πρώτα λόγια του Πρωθυπουργού.

“Η δολοφονία του Λαμπράκη δεν στιγμάτισε τη Θεσσαλονίκη. Στιγμάτισε αυτούς που την ανέχθηκαν και που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αυτή τη πόλη ως πεδίο βολής φθηνό, για να ασκούνται οι κάθε λογής ακραίοι, εθνικιστές, παρακρατικοί του χθες και Χρυσαυγίτες του σήμερα” είπε, τονίζοντας ότι σε “όλους αυτούς δίνουμε απάντηση σήμερα με την παρουσία μας”, ότι θα δοθεί απάντηση την Κυριακή και πως “η δημοκρατική Θεσσαλονίκη είναι εδώ”.

Απευθυνόμενος σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, “σε κάθε πατριώτη και δημοκράτη, που δεν φοράει και δεν θέλει να φοράει τα γυαλιά της ιδιοτέλειας και του ρεβανσισμού”, ο κ. Τσίπρας είπε ότι “πρέπει να κλείσουμε όλοι μαζί τον δρόμο σε εκείνες τις δυνάμεις, που δεν διστάζουν μπροστά σε κανένα μέσο, για να διχάσουν τον λαό”.

Τόνισε ότι “εδώ στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία, συντελείται τα τελευταία χρόνια ένα πείραμα εθνικού διχασμού, που πρέπει να αποτύχει και θα αποτύχει με τη δική σας συμμετοχή στους αγώνες και την κάλπη της Κυριακής”.

“Εμείς που αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα των πολλών, θέλουμε να ενώσουμε όλους τους Έλληνες, για να υπερασπιστούμε τη νέα πορεία που άρχισε, με πρώτη ύλη τις θυσίες του λαού μας, για να υπερασπιστούμε τους κόπους και τις θυσίες του λαού μας” είπε ο Πρωθυπουργός.

Τέλος, ανέφερε ότι εκείνοι που διχάζουν, δεν το κάνουν μόνο για να κερδίσουν ψήφους στα θολά νερά της ακροδεξιάς, αλλά “για να μπορέσουν να μας ελέγξουν και πάλι και να μας γυρίσουν στο ίδιο καθεστώς”: “Σήμερα η πατρίδα μας βρίσκεται πια σε ξέφωτο και μπορούμε να σχεδιάζουμε ένα μέλλον πιο φωτεινό από το σκοτάδι της χρεοκοπίας και της κοινωνικής λεηλασίας που ζήσαμε, εξαιτίας αυτών που μας ρίξανε εκεί”.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...