301
Από την περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις σεισμόπληκτες περιοχές | INTIMEnews

Τσίπρας από Αρκαλοχώρι: Επισπεύστε τις αποζημιώσεις στους πληγέντες

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2021, 14:50
Από την περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις σεισμόπληκτες περιοχές
|INTIMEnews

Τσίπρας από Αρκαλοχώρι: Επισπεύστε τις αποζημιώσεις στους πληγέντες

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2021, 14:50

Επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών για τη στήριξη των πληγέντων από τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στην Κρήτη ζήτησε από το Αρκαλοχώρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας. Στις  δηλώσεις του μετά την περιοδεία του στη σεισμόπληκτη περιοχή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλέσε επίσης την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το νέο ΦΕΚ που κατά δήλωσή του επί της ουσίας αναιρεί το περιεχόμενο των αποζημιώσεων για τις οποίες είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση.

«Η γραφειοκρατία, ακόμη και στην ψηφιοποιημένη μορφή, είναι ανίκητη», τόνισε ο κ. Τσίπρας και χαρακτήρισε κρίσιμο -όσον αφορά τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν- να μην ερημώσει η περιοχή.

«Πρέπει να σκύψουμε στα προβλήματα των πολιτών. Να μην αφεθούν στην τύχη τους […] Τα περισσότερα σπίτια είναι μη κατοικήσιμα […] Ηρθα μερικές ημέρες μετά τον σεισμό γιατί τις πρώτες ημέρες λίγα είναι αυτά που μπορούν να γίνουν. Ήρθα τώρα και αυτό που θα κάνουμε είναι να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να μην αφήσει την περιοχή στην τύχη της, να μη γίνει το ίδιο με το Δαμάσι, όπου -όπως υποστήριξε-  οι αποζημιώσεις δόθηκαν ένα χρόνο μετά».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εισόδημα έκτακτης ανάγκης για τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους της περιοχής που λόγω του σεισμού έμειναν χωρίς δουλειά.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε την ανάγκη να αναπτυχθεί ένα ολιστικό σχέδιο αποκατάστασης της περιοχής, που όπως είπε, θα μπορούσε να περιλαμβάνει νέα ρυμοτόμηση και κατασκευή νέων κατοικιών σε άλλους χώρους.

Η Πολιτεία -τόνισε- πρέπει να σκύψει, ουσιαστικά, δίπλα στους κατοίκους «και όχι να κάνει ένα πέρασμα για τσικουδιά». «Θα δώσουμε μάχη για να μην ερημώσει η περιοχή», δεσμεύθηκε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επανέλαβε ότι καθοριστικής σημασίας ζήτημα είναι οι αποζημιώσεις των πληγέντων, η μέριμνα για επιχειρηματίες και εργαζόμενους που έχουν μείνει χωρίς εισόδημα, αλλά και η μέριμνα για τους μαθητές, προκειμένου να μην ερημώσει η περιοχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...