192
Ο κ. Τσιόδρας παρουσιάζει την Πέμπτη τα νεότερα δεδομένα για τον κορονοϊό | ΕΡΤ

Τσιόδρας: Μελέτη αποδεικνύει για πρώτη φορά ότι ο ιός δεν κατασκευάστηκε σε εργαστήριο

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2020, 18:22
Ο κ. Τσιόδρας παρουσιάζει την Πέμπτη τα νεότερα δεδομένα για τον κορονοϊό
|ΕΡΤ

Τσιόδρας: Μελέτη αποδεικνύει για πρώτη φορά ότι ο ιός δεν κατασκευάστηκε σε εργαστήριο

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2020, 18:22

Τέλος στα σενάρια συνωμοσίας παγκοσμίως βάζει νέα μελέτη, μέσα από την οποία γίνεται ξεκάθαρο ότι οι μεταλλάξεις του κορονοϊού που εμφανίζονται σε διάφορες χώρες, τον καθιστούν καθαρά έναν ιό που γεννήθηκε σε ένα ζώο, πέρασε σε ένα δεύτερο και ακολούθως ως ξενιστής «μπήκε» στον άνθρωπο.

Μιλώντας την Πέμπτη, ο κ. Τσιόδρας στην ενημέρωση των 6 μ.μ. τόνισε ότι οι περισσότερες μεταλλάξεις (πάνω από 200) στο γενετικό υλικό (RNA καθώς δεν έχει DNA) του ιού, καταγράφηκαν εκεί που υπήρξαν τα περισσότερα κρούσματα.

Αποδείχθηκε ότι η πανδημία ξεκίνησε από πολλούς «ασθενείς μηδέν». Ο ιός εισήλθε, για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο πολλές φορές, από πολλούς ασθενείς. Ανιχνεύθηκε στα τέλη του 2019 και είναι απίθανο να υπήρχε πολύ καιρό πριν.

«Αυτά τα επιστημονικά δεδομένα δεν υποστηρίζουν τη θεωρία συνωμοσίας ότι κατασκευάσθηκε σε εργαστήριο», τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Μάλιστα, αυτή η έρευνα θα βοηθήσει και στην πρόληψη και θεραπεία της Covid-19.  «Σε κάποιες περιοχές του RNA του ιού έχουμε μικρό αριθμό μεταλλάξεων και αυτές οι περιοχές που μένουν σταθερές πρέπει να μελετηθούν περισσότερο για να βρούμε εμβόλιο ή φάρμακο», εξήγησε.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και σε δημοσίευση στο Sciense για εμβόλιο σε πειραματόζωα. Τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά για να βρεθεί εμβόλιο, είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...