243
O καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου | Intime /ΓτΠ/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τσιόδρας: Γιατί εμβολίασα τα τρία παιδιά μου

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2021, 17:05
O καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου
|Intime /ΓτΠ/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τσιόδρας: Γιατί εμβολίασα τα τρία παιδιά μου

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2021, 17:05

Για το θέμα του εμβολιασμού στα παιδιά μίλησε την Τρίτη, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους ιατρικών και φορέων, ο καθηγητής υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών θα συμβάλει σημαντικά στον έλεγχο της επιδημίας και στη σταδιακή αυτορρύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής.

«Θεωρώ ότι ο εμβολιασμός των παιδιών 12-17 θα παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τα άλλα μέτρα στον έλεγχο της επιδημίας και στην σταδιακή αυτορρύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής», τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

«Είμαστε σε μία εποχή όπου περίπου το 100% των στελεχών που κυκλοφορούν είναι η μετάλλαξη Δέλτα. Η επιστημονική μας ομάδα αναλύει όλες τις πληροφορίες που εισρέουν από το εξωτερικό. Φυσικά αυτή η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα αφορά και τα παιδιά μας και γι’ αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, τώρα που ανοίγουν τα σχολεία, να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης έναντι της διασποράς του ιού και στα σχολεία. Μαθηματικές εκτιμήσεις υπολογίζουν ότι μπορεί να κατεβάσει κανείς την πιθανότητα διασποράς στα σχολεία κοντά στο 10% (πολύ σημαντική μείωση της διασποράς, δηλαδή, και περιορισμό της σε ένα πολύ μικρό ποσοστό παιδιών) με τη μάσκα, το testing και, φυσικά, ακόμα περισσότερο και με τον εμβολιασμό των ομάδων της οποίας αυτός συστήνεται», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Ο καθηγητής, που έχει επτά παιδιά, ανέφερε ότι και τα τρία παιδιά του που βρίσκονται σε αυτές τις ηλικίες (δηλαδή άνω των 12 ετών) έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...