182
Ο καθηγητής παρουσιάζει την Τετάρτη τα νεότερα δεδομένα για τον κορονοϊό | ΕΡΤ

Τσιόδρας: Αν πάμε καλά, θα ξεπεραστεί το πρόβλημα με τις οργανωμένες παραλίες

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2020, 18:39
Ο καθηγητής παρουσιάζει την Τετάρτη τα νεότερα δεδομένα για τον κορονοϊό
|ΕΡΤ

Τσιόδρας: Αν πάμε καλά, θα ξεπεραστεί το πρόβλημα με τις οργανωμένες παραλίες

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2020, 18:39

Το καλοκαίρι θα είναι σημαντική παράμετρος στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, γι’ αυτό και θα πρέπει να λαμβάνονται εξειδικευμένα μέτρα.

Το γιατί έχει επιτραπεί η πρόσβαση στις ανοιχτές και όχι στις οργανωμένες παραλίες και ποια ήταν τα επιστημονικά κριτήρια, απάντησε την Τετάρτη υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊός Σωτήρης Τσιόδρας.

«Θεωρώ ότι αυτό που συζητήθηκε είχε επιδημιολογική σημασία, οι ευκαιρίες συνωστισμού μας ενδιέφεραν και ότι σε μη οργανωμένους χώρους δεν θα υπάρχουν καταστήματα εστίασης, τα οποία αποτελούν εστίες συνωστισμού. Αν πάμε καλά, αυτό θα ξεπεραστεί και δεν θα υπάρχει πρόβλημα», είπε ο κ. Τσιόδρας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν υπό όρους σύντομα οι οργανωμένες πλαζ.

Οσον αφορά τα φροντιστήρια που ανοίγουν και τα ωδεία που παραμένουν κλειστά, ο ίδιος είπε ότι από την επιτροπή είχε γίνει ισχυρή σύσταση τα φροντιστήρια να μην ανοίξουν και τα μαθήματα να συνεχίσουν να γίνονται αποκλειστικά με Διαδικτυακό τρόπο.

«Για το ωδείο όμως επειδή υπάρχει εκφορά του αέρα και είχαμε στην πρώτη φάση στην Ελλάδα επιδημία με μονωδούς και χορωδίες και επειδή ο ιός μεταδίδεται με τα σταγονίδια, γι΄αυτό προτείναμε να μην ανοίξουν», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...