281
Αλλαγές στο νομικό πλαίσιο, προκειμένου να φτάνουν πιο εύκολα οι καταγγελίες εγκλημάτων σεξουαλικής κακοποίησης στη Δικαιοσύνη, ετοιμάζει η κυβέρνηση | Shutterstock

Σεξουαλική κακοποίηση: Νομοθετική ρύθμιση Τσιάρα για να σπάσει ο κύκλος της σιωπής

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2021, 13:01
Αλλαγές στο νομικό πλαίσιο, προκειμένου να φτάνουν πιο εύκολα οι καταγγελίες εγκλημάτων σεξουαλικής κακοποίησης στη Δικαιοσύνη, ετοιμάζει η κυβέρνηση
|Shutterstock

Σεξουαλική κακοποίηση: Νομοθετική ρύθμιση Τσιάρα για να σπάσει ο κύκλος της σιωπής

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2021, 13:01

Ρύθμιση για τη μη παραγραφή αδικημάτων σεξουαλικής κακοποίησης προτίθεται να επαναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ FM, τόνισε ότι «το ζήτημα που αφορά τις αποκαλύψεις της κυρίας Σοφίας Μπεκατώρου μάς δίνει την αφορμή να πούμε ότι δεν μπορούμε πλέον τέτοιου είδους φαινόμενα ούτε να κρύβονται, ούτε να υποθάλπονται, ούτε πολύ περισσότερο να μπαίνουν σε μία λογική μη δημοσιοποίησης. Το ζήτημα σε αυτήν την περίπτωση είναι να σπάσει η σιωπή. Προωθούμε κάποιες αλλαγές οι οποίες θα βοηθήσουν σε έναν μεγάλο βαθμό.

Δυστυχώς και εδώ, απ’ ό,τι πληροφορούμαι, έκανε κάποιο λάθος η προηγούμενη κυβέρνηση, μην κρατώντας τον χρόνο μη παραγραφής αυτών των αδικημάτων μέχρι την ενηλικίωση του θύματος. Εμείς, θα επαναφέρουμε μία ρύθμιση, η οποία ίσχυε και σε προηγούμενο χρόνο. Εχω μιλήσει με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ποινικού Κώδικα, θα κάνουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις και σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να παρέμβουμε σε ένα θεσμικό πλαίσιο που αφορά στον ποινικό κώδικα, χωρίς να δημιουργήσουμε άλλες παρενέργειες, οι οποίες θα έπλητταν συνταγματικά δικαιώματα ή μία συνταγματική αναφορά που θα δημιουργούσε άλλα προβλήματα. Να μπορέσουμε με αυτόν τον τρόπο να καλύψουμε τέτοιου είδους περιστατικά, από εδώ και πέρα. Υπάρχει ο ευμενέστερος νόμος, που είναι μία συνταγματικά κατοχυρωμένη άποψη, που δεν μπορεί να ξεπεραστεί».

Η συνεπιμέλεια των παιδιών

Σχετικά με τον νόμο για τη συνεπιμέλεια, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι, «θα παρουσιαστεί αυτήν την εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο και δρομολογείται προκειμένου να μπει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Το νομοσχέδιο που αφορά την από κοινού άσκηση της γονικής μέριμνας από τους δύο γονείς για το παιδί βρίσκεται προ των πυλών, με τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Θα παρουσιαστεί αυτήν την εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο και ελπίζω να εγκριθεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...