155
| ΙΝΤΙΜΕnews

Τσελέντης: Εγκληματικές οι «προβλέψεις» για 6,5 Ρίχτερ στη Θήβα

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2021, 09:35
|ΙΝΤΙΜΕnews

Τσελέντης: Εγκληματικές οι «προβλέψεις» για 6,5 Ρίχτερ στη Θήβα

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2021, 09:35

Εγκληματικές χαρακτήρισε ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Ακης Τσελέντης, δηλώσεις-προβλέψεις, μετά τον χορό των Ρίχτερ στην Κρήτη, ότι θα πρέπει να περιμένουμε σεισμό 6,5 Ρίχτερ στη Θήβα – περιοχή όπου επίσης παρατηρείται σεισμική διέγερση τον τελευταίο καιρό, όπως στο Αρκαλοχώρι.

Είναι εγκληματικό να μιλάμε για 6,5 Ρίχτερ στη Θήβα, πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας, παρατήρησε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ. Τσελέντης.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την περιοχή της Θήβας, καθώς, όπως επανέλαβε, «το ρήγμα που έχει ενεργοποιηθεί δεν μπορεί να δώσει μεγάλο σεισμό».

Ομοίως για την Κρήτη τόνισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση αυτός ο σεισμός (των 5,8 Ρίχτερ) να ενεργοποιήσει άλλα ρήγματα», για να ξεκαθαρίσει στο σημείο αυτό ότι «δεν ισχύει ότι έχουμε ενεργοποιήσει τα ρήγματα στην Ελλάδα λόγω της ζέστης».

Οσον αφορά τη Νίσυρο, ο κ. Τσελέντης σημείωσε ότι «οι σεισμοί εκεί είναι σε υποθαλάσσια ρήγματα και δεν έχουν σχέση με το ηφαίστειο, ο κόσμος μπορεί να ησυχάσει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...