193
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (δεξιά) με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνομιλούν στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ με θέμα τον Στρατηγικό Διάλογο για τα Δυτικά Βαλκάνια, στη Γενεύη, τον Νοέμβριο του 2019 | ΑΠΕ ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Τσαβούσογλου: Προσωπικός μου φίλος ο Δένδιας – θα δημιουργήσουμε μαζί διάλογο

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2021, 10:09
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (δεξιά) με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνομιλούν στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ με θέμα τον Στρατηγικό Διάλογο για τα Δυτικά Βαλκάνια, στη Γενεύη, τον Νοέμβριο του 2019
|ΑΠΕ ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Τσαβούσογλου: Προσωπικός μου φίλος ο Δένδιας – θα δημιουργήσουμε μαζί διάλογο

Protagon Team Protagon Team 8 Ιανουαρίου 2021, 10:09

Αισιόδοξος ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε να μπουν οι βάσεις για έναν «καλύτερο διάλογο» με την Ελλάδα εμφανίστηκε σε δηλώσεις του από την Πορτογαλία ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Δήλωσε μάλιστα έτοιμος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μανώλη Κωστίδη για την «Καθημερινή»,  να «χτίσει» τον διάλογο αυτό μαζί με τον έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Κατα τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Πορτογαλίας, Αγκούστο Σάντος, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υποστήριξε ότι διακρίνει «ανοικτό παράθυρο», ώστε «να έχουμε έναν καλύτερο διάλογο με την Ελλάδα».

«Ο έλληνας υπουργός είναι προσωπικός μου φίλος και τις επόμενες εβδομάδες θα δημιουργήσουμε έναν διάλογο μαζί του και στο πλαίσιο αυτό είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στις σχέσεις μας με την ΕΕ», ανέφερε συγκεκριμένα.

Οσον αφορά το Κυπριακό, ο Τσαβούσογλου επέμεινε στην σκληρή γραμμή, λέγοντας:

«Στην Κύπρο θα είναι χάσιμο χρόνου να συζητήσουμε για ομοσπονδιακή λύση. 52 χρόνια το συζητήσαμε αυτό και είμαι σίγουρος πως δεν θα βρούμε λύση με συνομιλίες άλλων 52 ετών. Αυτό δεν θα συμβεί όχι επειδή δεν το θέλει η Τουρκία ή οι Τουρκοκύπριοι αλλά επειδή οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν να μοιραστούν τίποτα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...