216
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου | REUTERS/Jason Lee

Τσαβούσογλου: Ειλικρινής ο Τσίπρας, η Ελλάδα πιέστηκε να μην δώσει τους Οκτώ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2018, 15:55
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου
|REUTERS/Jason Lee

Τσαβούσογλου: Ειλικρινής ο Τσίπρας, η Ελλάδα πιέστηκε να μην δώσει τους Οκτώ

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2018, 15:55

Στο ζήτημα των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα το 2016 αναφέρθηκε για άλλη μια φορά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δίνοντας μια νέα εκδοχή στην υπόθεση της μη έκδοσης.

Σε εφ’όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό δίκτυο TRT Haber ο υπουργός είπε ότι η Ελλάδα «δέχθηκε πιέσεις από τη δυτική Ευρώπη» για να μην επιστρέψει τους οκτώ στρατιωτικούς στην Αγκυρα.

Ο υπουργός είπε ότι η Τουρκία έχει μεν διαφορές με την Ελλάδα, αλλά δεν περίμενε τέτοια απόφαση, δηλαδή «να στηρίξουν τους πραξικοπηματίες, εχθρούς της Δημοκρατίας. Ξέρουμε ότι ασκήθηκαν πιέσεις από τη δυτική Ευρώπη».

Ο Τσαβούσογλου δεν κατονόμασε τις χώρες αυτές.

Όπως πρόσθεσε: «Εμείς ζητήσαμε να μας τους δώσουν αμέσως, μπορούσαν να τους δώσουν. Στην πραγματικότητα εγώ πιστεύω στην ειλικρίνεια του Τσίπρα σε αυτό το θέμα.

» Αλλά έπειτα κάποιοι παρενέβησαν και, όπως βλέπουμε, τίποτα δεν μένει κρυφό.

» Από τη δυτική Ευρώπη ειδικά ασκήθηκαν πιέσεις εναντίον της ελληνικής Δικαιοσύνης για να μην τους δώσουν. Δυστυχώς δεν τους έδωσαν.

» Η κυβέρνηση, από την άλλη, πηγαίνει αυτή την απόφαση σε ανώτερο δικαστήριο. Εδώ περιμέναμε κάποιου είδους αλληλεγγύη από την Ελλάδα, έστω και αν υπάρχουν ζητήματα μεταξύ μας που δεν τα έχουμε λύσει.

» Δεν περιμέναμε μια τέτοια απόφαση από την Ελλάδα. Δεν περιμέναμε να στηρίξουν τους πραξικοπηματίες εχθρούς της δημοκρατίας. Γνωρίζουμε ότι ασκήθηκαν πιέσεις έξωθεν», ανέφερε ο τούρκος υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...