171
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνομιλία του με τον δημοσιογράφο Άρη Ραβανό | ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ VI / EUROKINISSI/ ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Τσακαλώτος: Το ενιαίο νόμισμα δεν είναι συμβατό με τις οικονομίες της Ευρώπης

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2021, 08:00
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνομιλία του με τον δημοσιογράφο Άρη Ραβανό
|ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ VI / EUROKINISSI/ ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Τσακαλώτος: Το ενιαίο νόμισμα δεν είναι συμβατό με τις οικονομίες της Ευρώπης

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2021, 08:00

Το ενιαίο νόμισμα δεν είναι συμβατό με οικονομίες που έχουν αποκλίσεις, ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και στον δημοσιογράφο Άρη Ραβανό, σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών.

Οι διαφορές μεταξύ του Βορρά και του Νότου στην Ευρώπη παραμένουν, σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν οι αλλαγές που συντελούνται αυτή τη στιγμή σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα μπορέσουν να εξομαλύνουν αυτές τις διαφορές, προσέθεσε.

Επίσης, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση πως ο κ. Τσακαλώτος συμφώνησε ότι φέτος και το 2022 θα υπάρξει ισχυρή ανάκαμψη στην Ελλάδα, εξέφρασε, όμως, σοβαρές επιφυλάξεις για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας σε μεσοπρόθεσμη βάση. «Δεν έχουν μπει οι πυλώνες για μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στο δημοσιονομικό σκέλος της πολιτικής Μπάιντεν, ως «μια θετική εξέλιξη».

Τα δημοσιονομικά μέτρα της κυβέρνησης Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης λόγω πανδημίας είναι τα διπλάσια από αυτά που έχει αποφασίσει η Ευρώπη. «Η Ευρώπη πάλι καθυστερεί και πάλι έπεται των εξελίξεων,» παρατήρησε ο πρώην υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...