429
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην πορεία, έξω από το -πρώην «σπίτι» του- υπουργείο Οικονομικών | Τwitter

Τσακαλώτος και Ραλλία έγιναν ένα με τους διαδηλωτές της απεργίας

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2019, 12:55
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην πορεία, έξω από το -πρώην «σπίτι» του- υπουργείο Οικονομικών
|Τwitter

Τσακαλώτος και Ραλλία έγιναν ένα με τους διαδηλωτές της απεργίας

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2019, 12:55

Στο πλευρό των εργαζομένων που κατέβηκαν την Τρίτη να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας κατά του ανατυξιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης, βρέθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε μία ακόμη εντυπωσιακή κυβίστηση από τη θέση του «επιβάλλοντος», σε αυτή του «μαχόμενου» κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Μαζί του και η βουλευτής Ραλλία Χρηστίδου που μοιράστηκε μαζί με άλλους συμμετέχοντες στην πορεία τις σκέψεις της για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις τάξεις των συνδικαλιστών.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της ΑΔΕΔΥ, με το νομοσσχέδιο «πέραν από άλλες ρυθμίσεις, συμπληρώνονται οι αντεργατικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς γίνονται νέες επώδυνες αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 και στο νόμο 1876/1990 που αφορά τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ).

»Με το νομοσχέδιο αυτό, προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης.

»Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας», υποστηρίζει η Ανώτατη Διοίκηση.

Η παρουσία πάντως, Τσακαλώτου και των άλλων «συντρόφων» του στην απεργιακή συγκέντρωση δεν θα πρέπει να εκπλήσσει, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ μάς έχει συνηθίσει σε ανακοινώσεις υπέρ των απεργιακών κινητοποίησεων ακόμα και την περίοδο που ήταν στην κυβέρνηση (θυμηθείτε περισσότερα εδώ).

Το παρών στη συγκέντρωση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων έδωσε και η πρώην υπουργός, Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία προ μηνών απασχόλησε την επικαιρότητα με την απόπειρα «βολέματος» της overqualified θυγατέρας της στη Βουλή (περισσότερα εδώ). Κάτι που της στοίχισε την κάθοδό της στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου (εδώ).

Παρόντες στην -πιο μαζική- (δείτε τη φωτογραφία κάτω) συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (και σε αυτή την απεργία υπήρξαν δύο διαφορετικές πορείες και συγκεντρώσεις), η Αλέκα Παπαρήγα και ο νυν γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

Και μία συγγνώμη για τη «συμπλοκή»

Ενα φωτογραφικό στιγμιότυπο από την εξέδρα των ομιλητών (φωτογραφία κάτω) εκλήφθη ως σκηνικό έντασης. Επρόκειτο όμως για ένα ευφάνταστο σκετς που εντασσόταν στα δρώμενα της κινητοποίησης του ΠΑΜΕ.

Η έκφραση συγγνώμης από τη συντακτική ομάδα του ProtagonTeam αυτονόητη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...