433
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνέντευξή του στο Kontra | kontranews.gr

Τσακαλώτος ομολογεί για τις μετατάξεις: Δεν τα κάναμε όλα σωστά

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2019, 07:50
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνέντευξή του στο Kontra
|kontranews.gr

Τσακαλώτος ομολογεί για τις μετατάξεις: Δεν τα κάναμε όλα σωστά

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2019, 07:50

Την περασμένη εβδομάδα όλα ήταν καλώς καμωμένα –ακόμα και οι μετατάξεις την ύστατη ώρα για να βολευτούν συγγενείς και φίλοι υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα όμως –και μετά την κατακραυγή– ο ένας μετά τον άλλον ομολογούν το «φάουλ». Την αρχή έκανε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος σε μια εντυπωσιακή κυβίστηση (εδώ) μίλησε για λάθος. Τον ακολούθησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος προχώρησε στην παραδοχή ότι στο ζήτημα των μετατάξεων «δεν έγιναν όλα σωστά».

Κατά τα άλλα βέβαια, ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι για το πλεόνασμα αλλά και θα καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να «γυρίσει» το σε βάρος του αποτέλεσμα των ευρωεκλογών (το κυβερνών κόμμα έχασε με 9,35% διαφορά από τη ΝΔ στις κάλπες της 26ης Μαΐου).

Σε συνέντευξή του στο Kontra Channel και σε ερώτημα για τις μετατάξεις την τελευταία ημέρα των εργασιών της Βουλής, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε ότι «κάναμε αυτοκριτική, κάποιοι το πήραν επάνω τους και έτσι έπρεπε. Ήταν όλα σωστά; Δεν ήταν όλα σωστά».

Σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα και τον στόχο του 3,5% για φέτος, ο υπουργός εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα επιτευχθεί. Στο ερώτημα μάλιστα «βάζετε το χέρι στη φωτιά για αυτό;», απάντησε «Απολύτως. Θα επιτευχθεί, όπως έγινε και τα προηγούμενα τρία χρόνια».

Νωρίτερα την Τρίτη ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας είχε υπογραμμίσει ότι δεν βλέπει να επιτυγχάνεται ο στόχος για το πλεόνασμα και ότι θα περιοριστεί στο 2,9% του ΑΕΠ.

Σε αυτό ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε ότι «ο κ. Στουρνάρας, εάν κερδίσει η ΝΔ, θα πει ότι η οικονομία θα πάει καλύτερα και θα έρθουν επενδύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε και για τις εκλογές και την ανατροπή του -9,3% των ευρωεκλογών. «Γυρίζει το εκλογικό παιχνίδι», διότι τώρα είναι άλλο το πολιτικό διακύβευμα εξήγησε και πρόσθεσε: «Υπάρχουν δύο διαφορετικά προγράμματα για την Ελλάδα. Τα μεσαία και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να σκεφτούν πάρα πολύ τι θα κάνουν σε αυτές τις εκλογές. Στον καπιταλισμό που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης και το ΔΝΤ, πάντα τα μεγάλα ψάρια τρώνε τα μικρά». Επανέλαβε ότι εάν η ΝΔ σχηματίσει κυβέρνηση θα κάνει φοροαπαλλαγές για τους λίγους και λιτότητα για τους πολλούς.

Επιτέθηκε στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για τις θέσεις και τις δηλώσεις για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, λέγοντας ότι «με τον κ. Μητσοτάκη θα έρθουν επενδύσεις γιατί δεν θα υπάρχει κανένα δικαίωμα του εργαζόμενου, ούτε έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας». Ειδικά δε για τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για το Ελληνικό, ανέφερε ότι «δείτε τη σύμβαση που είχαν υπογράψει οι προηγούμενοι και θα καταλάβετε γιατί κάναμε 4 χρόνια. Δεν υπήρχε καν χωροθέτηση σε εκείνη τη σύμβαση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...