300
| .

Τσακαλώτος «αδειάζει» Πολάκη: Πρέπει να υπάρχει όριο – Οι αριστεροί σέβονται τους ΑμεΑ

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2019, 21:33

Τσακαλώτος «αδειάζει» Πολάκη: Πρέπει να υπάρχει όριο – Οι αριστεροί σέβονται τους ΑμεΑ

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2019, 21:33

Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» εντός του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αήθη επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Ετσι, μετά από τον Νίκο Φίλη (εδώ), τον Στέλιο Κούλογλου (εδώ), τον Παναγιώτη Κουρουμπλή (εδώ) και τον Ανδρέα Ξανθό (εδώ), αποστάσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας παίρνει και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής των 53+, της εσωκομματικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με ανάρτησή του στο facebook κατακρίνει το ύφος και την ουσία της παρέμβασης του Παύλου Πολάκη και τονίζει ότι «πρέπει να υπάρχουν όρια» στην πολιτική αντιπαράθεση.

Οπως αναφέρει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «η δήλωση του κ. Κυμπουρόπουλου και εμένα μου φάνηκε υπερβολικά νεοφιλελεύθερη» αλλά επισημαίνει: «Οι αριστεροί και αριστερές σέβονται και στηρίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία όπως και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε είναι δεξιοί, είτε κεντρώοι, είτε αριστεροί».

Αναλυτικά η ανάρτηση Τσακαλώτου στο facebook:

«Η παρέμβαση του κ. Πολάκη θεωρώ ότι είναι φυσικό επακόλουθο ενός δημοσίου λόγου χωρίς κόκκινες γραμμές, θιασώτες του οποίου υπάρχουν σε όλο το πολιτικό φάσμα. Και εγώ αρκετές φορές έχω παραφερθεί στη Βουλή ακόμα και σε άτομα της αντιπολίτευσης που σέβομαι – δεν τους ονομάζω για να μην τους εκθέσω! Αυτή είναι η λογική της πολιτικής αντιπαράθεσης. Αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια.

Η δήλωση του κ. Κυμπουρόπουλου και εμένα μου φάνηκε υπερβολικά νεοφιλελεύθερη. Οι άνθρωποι με αναπηρία χρειάζονται στήριξη για να είναι σε θέση να έχουν τις ίδιες δυνατότητες που έχουν οι άλλοι πολίτες. Με αυτή την έννοια η στήριξη δεν αποτελεί ούτε δώρα ούτε εύνοια. Και είμαι περήφανος που η δική μας κυβέρνηση πράττει με βάση αυτή την αρχή. Από εκεί και πέρα οι αριστεροί και αριστερές σέβονται και στηρίζουν τους ανθρώπους με αναπηρία όπως και άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, είτε είναι δεξιοί, είτε κεντρώοι, είτε αριστεροί».