365
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τροπολογία: Ποιοι υγειονομικοί (δεν) δικαιούνται το έκτακτο επίδομα έως 900 ευρώ

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2021, 09:50
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τροπολογία: Ποιοι υγειονομικοί (δεν) δικαιούνται το έκτακτο επίδομα έως 900 ευρώ

Protagon Team Protagon Team 9 Δεκεμβρίου 2021, 09:50

Τις λεπτομέρειες για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τους υγειονομικούς που είχε ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 22 Νοεμβρίου, αλλά και για τη μείωση της χρονικής ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης στους τρεις μήνες, την οποία εισηγήθηκε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων την Τετάρτη, ορίζει τροπολογία των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Οπως αναφέρεται στο πρώτο άρθρο, στο πάσης φύσεως ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό που υπηρετεί σε όλα τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), τα στρατιωτικά νοσοκομεία (συμπεριλαμβανομένου του ΝΙΜΤΣ) και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), τα κέντρα υγείας, τα αγροτικά ιατρεία, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας διά Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), το Ειδικό Κέντρο Υγείας Κρατουμένων Κορυδαλλού και Ψυχιατρική Μονάδα Κρατουμένων Κορυδαλλού και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), καταβάλλεται για το 2021 έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ίση προς ήμισυ του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού.

Σύμφωνα με την τροπολογία, το επίδομα χορηγείται ακέραιο, εφόσον ο δικαιούχος μισθοδοτήθηκε ολόκληρο το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2021 μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου 2021 και καταβάλλεται με τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου 2021.

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες έχει καταβληθεί μισθός για χρονικό διάστημα μικρότερο το παραπάνω, καταβάλλεται τμήμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ανάλογο προς αυτό που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα μισθοδοσίας του δικαιούχου.

Εξαιρούνται όσοι απουσιάζουν με οποιαδήποτε άδεια καθ’ όλο το χρονικό διάστημα, με εξαίρεση την αναρρωτική άδεια, και όσοι έχουν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων. Σε περίπτωση άρσης της αναστολής, ο δικαιούχος λαμβάνει τμήμα του επιδόματος.

Σε ό,τι αφορά το πιστοποιητικό νόσησης, προβλέπεται η μείωση της διάρκειας ισχύος τους από τους έξι στους τρεις μήνες.

Εξαιρούνται όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου.

Οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό απέναντι στον κορονοϊό ή έχουν νοσήσει εντός των τελευταίων 90 ημερών, υποχρεούνται όπως επιδεικνύουν στον προϊστάμενο της οργανικής μονάδας όπου υπηρετούν ή στον εργοδότη τους, αντίστοιχα, το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό με πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του φυσικού προσώπου-κατόχου του όσον αφορά τον εμβολιασμό από κορονοϊό ή τη νόσηση ή βεβαίωση εμβολιασμού ή βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News