179
. | IntimeNews

Τροπολογία ΝΔ: Να παραταθεί το καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2018, 19:52
. | IntimeNews

Τροπολογία ΝΔ: Να παραταθεί το καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2018, 19:52

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε την Τρίτη τροπολογία για την παράταση του ειδικού καθεστώτος μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου «που σηκώνουν το κύριο βάρος διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος».

Δηλαδή, προτείνει την παράταση ισχύος του ειδικού καθεστώτος μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ κατά 30% στη Λέσβο, στη Λέρο, στην Κω, στη Σάμο και στη Χίο, μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ είναι απολύτως επιβεβλημένη για την οικονομική επιβίωση των νησιωτών.

Μνημονεύει τις ειδικές συνθήκες αυξημένου κόστους παραγωγής και λειτουργίας των εκεί επιχειρήσεων λόγω του μεταφορικού κόστους, όπως και τις επιπτώσεις της διαχείρισης του μεταναστευτικού οι οποίες «είναι εμφανείς στην τοπική οικονομία και στον τουρισμό και δεν έχουν αμβλυνθεί στο ελάχιστο».

Με ειδική αναφορά στην αιτιολογική έκθεσή της, η Νέα Δημοκρατία μνημονεύει, επίσης, τους δύο ισχυρούς σεισμούς που χτύπησαν την Κω και τη Λέσβο το 2017 και «δημιούργησαν τεράστια προβλήματα και ζημιές σε επιχειρήσεις, νοικοκυριά αλλά και στις δημόσιες υποδομές».

«Η πιο πάνω μείωση των συντελεστών δεν ισχύει για τα καπνοβιομηχανικά προϊόντα και για τα μεταφορικά μέσα» προστίθεται στην τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...