Φωτογραφία από την πρώτη ημέρα μετά το ξέσπασμα της επιδημίας στο γηροκομείο | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Μακάβριος ο απολογισμός στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή»: 18 τρόφιμοι νεκροί από κορονοϊό

Στους 265 ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα μας. Σύγχυση και τρίτο τεστ για τους εργαζόμενους σε μεταλλουργική εταιρεία της δυτικής Θεσσαλονίκης
Protagon Team

Μακραίνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων του κορονοϊού από το γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι, όπου προ ημερών εντοπίστηκε μεγάλη διασπορά του ού.

Την τελευταία της πνοή, νικημένη από τον κορονοιό, άφησε  στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, 88χρονη η οποία φιλοξενούταν στο γηροκομείο, ενώ αργά το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε γνωστός ο θάνατος ενός ακόμη τροφίμου του οίκου ευγηρίας, ενός 66χρονου που νοσηλευόταν στο «Παπανικολάου».

Αμφότεροι οι θανόντες είχαν υποκείμενα νοσήματα. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από το συγκεκριμένο γηροκομείο ανέρχεται σε 18.

Σε σύχγυση εν τω μεταξύ βρίσκονται οι εργαζόμενοι μεταλλουργικής εταιρείας στη δυτική Θεσσαλονίκη και οι οικείοι τους, καθώς ενώ είχαν βρεθεί θετικοί στο πρώτο τεστ που τους έγινε (είχαν μάλιστα συμπεριληφθεί ως κρούσματα της Covid-19 στην επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ το περασμένο Σάββατο), στο δεύτερο τεστ, βγήκαν αρνητικοί.

Ολοι τους παραμένουν σε καραντίνα και πλεόν αναμένεται να υποβληθούν και σε τρίτο τεστ, ώστε να εξακριβωθεί τελικά αν νοσούν ή όχι.

Συναγερμός έχει σημάνει εν τω μεταξύ και σε οίκο ευγηρίας στο Μοσχάτο, καθώς υπάλληλος βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Η υπάλληλος πήγε στη μονάδα φροντίδας για τη βάρδιά της, κατά τη διάρκειά της όμως, παρουσίασε πυρετό.

Αμέσως, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, πήγε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας για να υποβληθεί σε μοριακό έλεγχο και βγήκε θετική.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ξεκίνησε ήδη τη διενέργεια τεστ σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους στο γηροκομείο.