327
Το αυτοκίνητο του Γκροζάν στις φλόγες | REUTERS/Bryn Lennon

Τρομακτικό ατύχημα για τον Γκροζάν στο Grand Prix του Μπαχρέιν

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2020, 20:02
Το αυτοκίνητο του Γκροζάν στις φλόγες
|REUTERS/Bryn Lennon

Τρομακτικό ατύχημα για τον Γκροζάν στο Grand Prix του Μπαχρέιν

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2020, 20:02

Ενα μονοθέσιο κομμένο στη μέση να καίγεται και μια αεροπλανική περιστροφή ενός άλλου έκοψαν την ανάσα όσων παρακολουθούσαν το Grand Prix του Μπαχρέιν. Στην πρώτη περίπτωση ήταν η Haas του Ρομέν Γκροζάν που μετά από επαφή με το μονοθέσιο του Ντανίλ Κβιάτ συγκρούστηκε με σφοδρότητα στις μπαριέρες και ανεφλέγη αμέσως. Ευτυχώς για τον γάλλο πιλότο τα μέτρα ασφαλείας του οχήματος και η αντιπυρική φόρμα τού επέτρεψαν να φύγει μάλλον με ελαφρά τραύματα από μια εμπειρία που θα κάνει καιρό να ξεχάσει, παρότι πέρασε κάποια – όχι λίγα… – δευτερόλεπτα μέσα στις φλόγες.

Το προσωπικό προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά στο μονοθέσι του Γκροζάν – REUTERS/Tolga Bozoglu

Αμέσως, το ιατρικό προσωπικό έσπευσε να τον βοηθήσει. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Γκροζάν έχει κάποια εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, καθώς και σπασμένα πλευρά. Ο οδηγός μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Μπαχρέιν.

Ο Γκροζάν μεταφέρετα στο ασθενοφόρο. Αμέσως μετά διεκομίσθη με ελικόπτερο με στο νοσοκομείο… – REUTERS/Hamad I Mohammed
Το μονοθέσιο του Ρομέν Γκροζάν στην πίστα. Ο,τι απέμεινε από αυτό, δηλαδή… REUTERS/Hamad I Mohammed

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, με την επανεκκίνηση του γκραν πρι, σημειώθηκε και δεύτερη σύγκρουση μονοθεσίων. Κοινός παρονομαστής, ο Κβιάτ ο οποίος ουσιαστικά έδωσε στην Racing Point του Λανς Στρολ την ώθηση που χρειαζόταν για να απογειωθεί, να γυρίσει ανάποδα και να τερματίσει την σύντομη πτήση της με τον μόλις 22 ετών Καναδό πιλότο (και γιο του ιδιοκτήτη της ομάδας) να προσπαθεί να αντιληφθεί που είναι το πάνω και που το κάτω… Τέλος καλό, όλα καλά, πάντως και αυτό είναι που έχει σημασία σε κάτι τέτοιες στιγμές. Νικητής του αγώνα ήταν ο συνήθης ύποπτος, Λιούις Χάμιλτον…

Η Racing Point του Λανς Στρολ τη στιγμή της ανορθόδοξης προσγείωσής της… REUTERS/Giuseppe Cacace

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...