196
|

Tρόμαξαν στο Παρίσι: Δεν ήταν έκρηξη, αλλά αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2020, 13:30

Tρόμαξαν στο Παρίσι: Δεν ήταν έκρηξη, αλλά αεροσκάφος που έσπασε το φράγμα του ήχου

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2020, 13:30

Ενας ισχυρός ήχος, που παρέπεμπε σε έκρηξη, τρόμαξε το μεσημέρι της Τετάρτης το Παρίσι και τα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας και για λίγα λεπτά όλοι προσπαθούσαν με αγωνία να μάθουν τι ακριβώς είχε συμβεί.

Οπως μετέδωσαν, όμως, τα γαλλικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές των τοπικών αρχών, ο ήχος δεν οφειλόταν σε κάποια έκρηξη, αλλά σε αεροπλάνο που έσπασε το φράγμα του ήχου.

Αυτό μετέδωσε και η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Παρίσι, Θωμαΐς Παπαιωάννου με ανάρτησή της στο Twitter, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για μαχητικό της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Επικαλούμενη σχετική ενημέρωση των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμων, η δημοσιογράφος ανέφερε ότι το μαχητικό έλαβε την άδεια να σπάσει το φράγμα του ήχου πάνω από την περιοχή του Παρισιού προκειμένου να βοηθήσει αεροπλάνο που είχε πρόβλημα επαφής.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι αεροσκάφος Rafale διατάχθηκε να επιχειρήσει για να συνδράμει αεροσκάφος που είχε χάσει την επαφή με τον πύργο ελέγχου και ότι του δόθηκε η άδεια να σπάσει το φράγμα του ήχου για να φθάσει το αεροσκάφος που αντιμετώπιζε τα προβλήματα.

Το Rafale έσπασε το φράγμα του ήχου ανατολικά του Παρισιού, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Ο ήχος καταγράφηκε από τα μικρόφωνα του Roland-Garros και διέκοψε για λίγα δευτερόλεπτα αγώνα τέννις στα γήπεδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...