180
Ιατρικό προσωπικό κάνει θερμομέτρηση σε κατοίκους του Μουμπάι | REUTERS

Τρίτη στον κόσμο σε αριθμό κρουσμάτων η Ινδία – ξεπέρασε τη Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2020, 13:29
Ιατρικό προσωπικό κάνει θερμομέτρηση σε κατοίκους του Μουμπάι
|REUTERS

Τρίτη στον κόσμο σε αριθμό κρουσμάτων η Ινδία – ξεπέρασε τη Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2020, 13:29

Στην τρίτη θέση των χωρών με τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού στον κόσμο, βρίσκεται πλέον η Ινδία, καθώς το νούμερο ανήλθε στα 700.000.

Η Ινδία ξεπέρασε έτσι τη Ρωσία και η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ινδικό υπουργείο Υγείας, το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν πάνω από 23.000 νέα κρούσματα μόλυνσης, αριθμός ελαφρά χαμηλότερος από αυτόν που είχε ανακοινωθεί μία ημέρα νωρίτερα και ανερχόταν σε σχεδόν 25.000.

Συνολικά, τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανέρχονται πλέον σε 697.358, ενώ οι θάνατοι πλησιάζουν τους 20.000.

Η Ινδία πλέον έχει καταγράψει τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία. Ο αριθμός τους είναι οκταπλάσιος από αυτόν που έχει καταγραφεί επισήμως στην Κίνα, χώρα με παρόμοιο μέγεθος πληθυσμού, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο SARS-CoV-2 το περασμένο φθινόπωρο.

Παράλληλα, αξιωματούχοι της ινδικής κυβέρνησης ανακοίνωσαν ότι ανακλήθηκε η απόφαση να ανοίξει ξανά τις πόρτες του το Ταζ Μαχάλ, ο πιο γνωστός τουριστικός προορισμός στη χώρα (στην πόλη Αγκρα, 200 χλμ νοτιοανατολικά από το Νέο Δελχί), η οποία επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή τη Δευτέρα, καθώς καταγράφεται έξαρση των νέων κρουσμάτων στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...