450
Εικόνες συνωστισμού στο λιμάνι της Σαμοθράκης | evros-net.gr

Τρία πλοία έφτασαν στην αποκομμένη εδώ και εννέα ημέρες Σαμοθράκη

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2019, 11:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/08/2019 17:50
Εικόνες συνωστισμού στο λιμάνι της Σαμοθράκης
|evros-net.gr

Τρία πλοία έφτασαν στην αποκομμένη εδώ και εννέα ημέρες Σαμοθράκη

Protagon Team Protagon Team 14 Αυγούστου 2019, 11:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/08/2019 17:50

Στη δρομολόγηση τριών πλοίων για την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Σαμοθράκη προχώρησε το υπουργείο Ναυτιλίας.

Το νησί είναι εδώ και ημέρες ημέρες αποκομμένο από την ηπειρωτική χώρα λόγω βλαβών στα ακτοπλοϊκά που το εξυπηρετούν, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς άνεμους και κατασκευαστικά προβλήματα στον λιμένα.

Μετά από εννέα ημέρες, η Σαμοθράκη είδε την Τετάρτη για πρώτη φορά καράβι, καθώς έπιασε λιμάνι το ταχύπλοο «Ζέφυρος», το οποίο όμως μεταφέρει μόνον επιβάτες, 100-150 την φορά.

Το πλοίο έκανε ήδη τέσσερα δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη με επιστροφή μεταφέροντας συνολικά έως τώρα 600 επιβάτες.

Για την μεταφορά οχημάτων και φορτηγών επιστρατεύτηκε στην γραμμή το οχηματαγωγό «Αναξ». Αυτό όμως δεν μπορεί να μεταφέρει επιβάτες, οπότε πρώτα θα αναχωρούν οι ταξιδιώτες, και μετά από ώρες θα φτάνουν στην Αλεξανδρούπολη τα αυτοκίνητά τους.

Το οχηματαγωγό έχει πραγματοποιήσει ήδη ένα δρομολόγιο από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη μεταφέροντας 12 επιβάτες, 139 ΙΧ οχήματα ένα φορτηγό και 6 δίκυκλα, ενώ θα εκτελέσει άλλα δύο δρομολόγια.

Ακόμα, σήμερα Τετάρτη στις 12:00 αναχώρησε από τη Νάξο το ταχύπλοο επιβατηγό-οχηματαγωγό «Andros Jet», το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στη Σαμοθράκη στις 22:00. Προγραμματίζεται να εκτελέσει ένα δρομολόγιο προς την Αλεξανδρούπολη και ένα από την Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη.

Από την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 15 Αυγούστου, το «Andros Jet» θα εκτελεί τρία δρομολόγια την ημέρα, ενώ αν χρειαστεί και περισσότερα προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στο νησί. Το πλοίο μπορεί να μεταφέρει 600 επιβάτες και 75 ΙΧ.

// evros-news.gr

Εκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο για τη στέγαση και τη σίτιση εκατοντάδων εγκλωβισμένων ταξιδιωτών

Ο απερχόμενος δήμαρχος Σαμοθράκης, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, κάλεσε το πρωί σε έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο το νεοεκλεγέντα δήμαρχο, τους νυν αντιδήμαρχο και πρόεδρο του Δ.Σ, τον πρόεδρο και μέλη του συλλόγου επαγγελματιών, δημοτικούς συμβούλους, για να οργανωθεί η διαχείριση της κρίσης.

Αναφορικά με τους εγκλωβισμένους ταξιδιώτες, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα tolminews.gr:

– Προτάθηκε στους επαγγελματίες κι έγινε άμεσα δεκτό, οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες να επιστρέψουν στα δωμάτια που νοίκιαζαν, δωρεάν ως προσφορά των επιχειρηματιών.

– Θα γίνουν εκπτώσεις απ’ τα καταστήματα της Καμαριώτισσας σε καφέδες, αναψυκτικά κ.α σε όλους τους ταλαιπωρημένους ταξιδιώτες, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν δωρεάν γεύμα σε συγκεκριμένα εστιατόρια.

– Αποφασίστηκε να γίνει παραχώρηση του γυμναστηρίου του Λυκείου Σαμοθράκης για όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τον χώρο και συγχρόνως παραχωρήθηκε χώρος από την εκκλησία της Καμαριώτισσας.

– Δόθηκε η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς από και προς το κάμπινγκ για όσους έμεναν εκεί και επρόκειτο να ταξιδέψουν και οργανώνεται με εθελοντές η διάθεση σάντουιτς και νερού σε όσους έχουν ανάγκη.

Τέλος, όσοι από τους ντόπιους επαγγελματίες έχουν την δυνατότητα παρακαλούνται να προσφέρουν οτιδήποτε για να βοηθήσουν τους επισκέπτες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...