421
| ΕΡΤ

Τρία κρούσματα σε λίγες ώρες σε παιδικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη – ανεμβολίαστοι 4 στους 10 εργαζομένους

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2021, 16:25
|ΕΡΤ

Τρία κρούσματα σε λίγες ώρες σε παιδικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη – ανεμβολίαστοι 4 στους 10 εργαζομένους

Protagon Team Protagon Team 13 Σεπτεμβρίου 2021, 16:25

Θετικοί στον κορονοϊό, σε διάστημα λίγων 24ώρων, βρέθηκαν δύο δασκάλες και ένα παιδάκι 2,5 ετών στον δημοτικό παιδικό σταθμό «Αγιος Στυλιανός», στη Θεσσαλονίκη.

Σε δηλώσεις του στο GRTimes.gr ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλιου του «Αγιος Στυλιανός», Κωνσταντίνος Τσιαπακίδης, διευκρίνισε ότι το πρώτο κρούσμα αφορά δασκάλα που ήταν σε άδεια, με τελευταία ημερομηνία εργασίας της την 1η Σεπτεμβρίου. Πριν από την επιστροφή της στην εργασία, προχώρησε στο προβλεπόμενο τεστ για τον κορονοϊό και βρέθηκε θετική, με αποτέλεσμα να τεθεί αμέσως σε καραντίντα στην οικία της.

Την περασμένη Παρασκευή, μία δεύτερη δασκάλα, που εργάζεται στην αίθουσα «Συννεφάκια» και η οποία δεν ήταν εμβολιασμένη, αισθάνθηκε ενόχληση στον λαιμό. Εκανε τεστ κορονοϊού και βρέθηκε και εκείνη θετική.

Ακουλούθως έγινε ό,τι προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. «Ο γιατρός του ιδρύματος επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και πήρε τις κατευθύνσεις για όσα πρέπει να γίνουν, η αίθουσα και όσοι χώροι χρησιμοποιήθηκαν από τα συγκεκριμένα παιδιά έκλεισαν και απολυμάνθηκαν, ενώ τα παιδιά τέθηκαν σε καραντίνα 10 ημερών στο σπίτι τους», δήλωσε ο κ. Τσιαπακίδης.

Ανάμεσα στα παιδιά, και ένα 2,5 ετών από την κλειστή δομή του Αγίου Στυλιανού (στην οποία φιλοξενούνται συνολικά 18 παιδιά), το οποίο το περασμένο Σάββατο βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό. Κατόπιν επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ, κρίθηκε σκόπιμο να διακομιστεί σε νοσοκομείο και παρότι εφημέρευε το «Παπαγεωργίου» έγιναν κινήσεις και τελικά μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, το οποίο είναι πολύ κοντά στον «Αγιο Στυλιανό», ώστε να το φροντίζει το προσωπικό του ιδρύματος επί 24ώρου βάσεως, χωρίς να επιβαρύνεται το νοσοκομείο. Το παιδάκι είναι πολύ καλά στην υγεία του, χωρίς να εμφανίζει σοβαρά συμπτώματα, και θα παραμείνει στο νοσοκομείο συνολικά 10 μέρες.

 Ανεμβολίαστο το 40% του προσωπικού

Στον Αγιο Στυλιανό εργάζονται συνολικά 80 άτομα, εκ των οποίων εμβολιασμένο είναι το 60%. Αυτήν την εβδομάδα, λόγω των κρουσμάτων, θα υποβληθούν όλοι σε τεστ, εμβολιασμένοι και μη, ενώ από εδώ και πέρα, καθώς οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν λόγω του ανοίγματος των σχολείων, οι μη εμβολιασμένοι θα υποβάλλονται σε δύο rapid tests εβδομαδιαίως, Δευτέρα και Πέμπτη.

«Εγώ σέβομαι την απόφαση του καθενός να κάνει ή να μην κάνει το εμβόλιο. Αλλά υπάρχουν κάποια θέματα. Τα παιδιά. Τα νηπιαγωγεία. Εκεί πρέπει να κρίνει ο καθένας το τι πρέπει να κάνει…», σχολίασε ο  αντιπρόεδρος του «Aγιος Στυλιανός».

Oπως εξήγησε, στην κλειστή δομή φιλοξενούνται 18 παιδιά, 76 στον παιδικό σταθμό, στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος λειτουργούν και δύο νηπιαγωγεία με συνολικά περίπου 40 παιδάκια, ενώ προσέρχονται κατά την άφιξη και αναχώρηση των παιδιών πάρα πολλοί γονείς, γεγονός που αναγκάζει το ίδρυμα να λάβει επιπλέον μέτρα ασφαλείας, όπως ξεχωριστές εισόδους για τον παιδικό σταθμό και τα νηπιαγωγεία και τήρηση πιο αυστηρών πρωτοκόλλων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...