294
Το λιμανάκι της Νάουσας στην Πάρο | Shutterstock

Τρία ελληνικά νησιά στο Top 5 της Ευρώπης

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2019, 15:53
Το λιμανάκι της Νάουσας στην Πάρο
|Shutterstock

Τρία ελληνικά νησιά στο Top 5 της Ευρώπης

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2019, 15:53

Σημαντικές διακρίσεις, για άλλη μία χρονιά, απέσπασε η Ελλάδα στα βραβεία, «Reader’s Choice Awards 2019», αυτή τη φορά από τους αναγνώστες της αμερικανικής έκδοσης του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveller, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΕΟΤ.

Συγκεκριμένα, η χώρα μας κατατάχθηκε στην έβδομη θέση της κατηγορίας «Κορυφαίες 20 χώρες», όπου υποψήφιες ήταν συνολικά 193 χώρες, ενώ στην κατηγορία «Καλύτερα νησιά στον κόσμο» και ειδικότερα στα «Κορυφαία 5 νησιά της Ευρώπης», η Ελλάδα απέσπασε τη «μερίδα του λέοντος», καθώς η Μύκονος κατέλαβε την 3η θέση, η Πάρος την 4η και η Κρήτη την 5η θέση.

Οπως σημειώνουν οι συντάκτες του περιοδικού, η Μύκονος «δεν εγκαταλείπει ποτέ την παγκόσμια φήμη της ως νησί της ξέφρενης διασκέδασης, ωστόσο, σταδιακά προσελκύει ολοένα και περισσότερους “υποψιασμένους” και “ποιοτικούς” επισκέπτες».

Για την Πάρο, υπογραμμίζουν πως είναι ένα από τα νησιά των Κυκλάδων, που είναι λιγότερο γνωστά, από το οποίο, ωστόσο, «δεν λείπουν οι πανέμορφες παραλίες, τα ολόλευκα γραφικά χωριά στους λόφους και τα κρυμμένα θαλάσσια σπήλαια που προσφέρονται για κολύμπι και εξερεύνηση».

Τέλος, για την Κρήτη, επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι είναι «το μεγαλύτερο ελληνικό νησί και ένα από τα πλέον προβεβλημένα, με αψεγάδιαστο πολιτισμό, μοναδικά τοπία, εξαιρετική γαστρονομική παράδοση και σπάνια μυθολογική ιστορία».

Την πεντάδα των κορυφαίων ευρωπαϊκών νησιών συμπληρώνουν στην πρώτη θέση το Χβαρ στις δαλματικές ακτές της Κροατίας και το Μπόρνχολμ της Δανίας, που βρίσκεται νότια της Σουηδίας, στη Βαλτική.

Απόψη του Χβαρ της Κροατίας, του πιο αγαπημένου νησιού των αναγνωστών του Conde Naste Traveler

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα φετινά βραβεία «Reader’s Choice Awards» αποτελούν την πλέον επιτυχημένη διοργάνωση στην ιστορία του θεσμού από πλευράς συμμετοχής, καθώς περισσότεροι από 600.000 αναγνώστες έλαβαν μέρος στην ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των δημοφιλέστερων επιλογών σε 12 βασικές κατηγορίες και δεκάδες υποκατηγορίες.