276
|

Τρία αεροπλάνα άλλαξε η Τιχανόφσκαγια για να φύγει από την Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2021, 11:12

Τρία αεροπλάνα άλλαξε η Τιχανόφσκαγια για να φύγει από την Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2021, 11:12

Δύσκολη εξίσωση το αεροπορικό ταξίδι αν είσαι αντικαθεστωτικός στη Λευκορωσία. Ενώ ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα πώς και τα γιατί της πτήσης FR4978 της Ryanair, στην οποία επιβιβάστηκε την περασμένη Κυριακή από το «Ελ. Βενιζέλος» ο λευκορώσος δημοσιογράφος και ακτιβιστής Ρομάν Προτάσεβιτς με προορισμό το Βίλνιους, αλλά κατέληξε σιδηροδέσμιος στο Μινσκ, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για το πώς αναχώρησε από την Αθήνα η Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια.

Ο Προτάσεβιτς είχε έρθει στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει τη συμμετοχή της Τιχανόφσκαγια στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Η αρχηγός της λευκορωσικής αντιπολίτευσης επρόκειτο να αναχωρήσει το Σάββατο 15 Μαΐου. Οπως όμως έγραψε το kathimerini.gr, ένα απρόοπτο περιστατικό, που φαίνεται να αξιολογήθηκε από την ίδια ως ύποπτο, άλλαξε το πρόγραμμά της.

Το περιστατικό συνέβη οκτώ ημέρες πριν από το επεισοδιακό ταξίδι του Προτάσεβιτς, ο οποίος, ως γνωστόν, είχε παρατείνει τη διαμονή του στην Ελλάδα για ολιγοήμερες διακοπές στην Κρήτη.

Η Τιχανόφσκαγια, αντίπαλος του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, είχε προγραμματίσει να αναχωρήσει από την Αθήνα με την πτήση 1612 της Baltic Air για τη Ρίγα της Λετονίας.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, καθώς το αεροπλάνο ξεκίνησε να τροχοδρομεί, ο πιλότος παρατήρησε ότι το αλτίμετρο ήταν χαλασμένο.

Εδωσε, ως εκ τούτου, εντολή να αποβιβαστούν οι επιβάτες και ακύρωσε την πτήση.

Η Τιχανόφσκαγια επέστρεψε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπό της, έκλεισε εισιτήρια για μετάβαση σε Πράγα και Βίλνιους.

Κατόπιν ακύρωσαν όμως και τα συγκεκριμένα εισιτήρια και έβγαλαν νέα, με πτήση της Ryanair για Βίλνιους.

Συμπεριλαμβανομένης, δηλαδή, της πρώτης ακυρωθείσας πτήσης, χρειάστηκε να «αλλάξουν» τρία αεροπλάνα για να αναχωρήσουν.

Σε ερώτηση της «Καθημερινής» προς εκπρόσωπο της Τιχανόφσκαγια για τη μεταβολή των σχεδίων τους, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι εκτίμησαν το πρώτο περιστατικό και κινήθηκαν αναλόγως.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...