196
Πολίτες που ήταν στο φεστιβάλ τρέχουν να διασωθούν από τα πυρά σε βίντεο αυτόπτη μάρτυρα | @wavyia/Social Media via REUTERS

Τρεις νεκροί από πυρά ενόπλου σε φεστιβάλ τροφίμων στην Καλιφόρνια

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2019, 07:45
Πολίτες που ήταν στο φεστιβάλ τρέχουν να διασωθούν από τα πυρά σε βίντεο αυτόπτη μάρτυρα
|@wavyia/Social Media via REUTERS

Τρεις νεκροί από πυρά ενόπλου σε φεστιβάλ τροφίμων στην Καλιφόρνια

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2019, 07:45

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 12 τραυματίστηκαν από πυρά ενόπλου σε φεστιβάλ τροφίμων που διεξαγόταν μέσα σε πάρκο στο Γκίλροϊ της Καλιφόρνιας.

Ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας, έγινε γνωστό. Νωρίτερα, οι New York Times ανέφεραν ότι είχε συλληφθεί από την αστυνομία.

Μαρτυρίες μιλούν για ένα λευκό άνδρα, περίπου 30 ετών, που το απόγευμα της Κυριακής άρχισε να πυροβολεί με καραμπίνα αδιακρίτως στον χώρο όπου διεξαγόταν η ετήσια «γιορτή του σκόρδου». Τα κίνητρα του δράστη είναι, για την ώρα, ασαφή.

Πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την αστυνομία, κάνουν λόγο και για δεύτερο ύποπτο άτομο, αν και δεν είναι σαφές αν πράγματι σχετίζεται με τους πυροβολισμούς.

Βίντεο που ανέβηκαν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν κόσμο να τρέχει έντρομος να διαφύγει από τα πυρά του ενόπλου.

Τα όπλα απαγορεύονται στον χώρο του φεστιβάλ ενώ υπάρχει έλεγχος και ανιχνευτές μετάλλων που χρησιμοποιούνται κατά περίσταση, γράφει ο Guardian.

Η πόλη, που βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα από το Σαν Χοσέ, ζει από την αγροτική παραγωγή, ενώ διαμένουν και πολλοί εργαζόμενοι σε εταιρείες τεχνολογίας της Σίλικον Βάλεϊ.

Ο ένοπλος άρχισε να πυροβολεί μέσα στο πλήθος // @wavyia/Social Media via REUTERS

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...