354
Ο 26χρονος δράστης είναι ελληνικής καταγωγής και ονομάζεται Δημήτρης Γκαργκάσουλας, σύμφωνα με την εφημερίδα Herald Sun | Twitter/Ro_Smith

Ελληνας σκόρπισε τον θάνατο πέφτοντας σε πεζούς στη Μελβούρνη

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2017, 08:20
Ο 26χρονος δράστης είναι ελληνικής καταγωγής και ονομάζεται Δημήτρης Γκαργκάσουλας, σύμφωνα με την εφημερίδα Herald Sun | Twitter/Ro_Smith

Ελληνας σκόρπισε τον θάνατο πέφτοντας σε πεζούς στη Μελβούρνη

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2017, 08:20

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -μεταξύ τους και ένα παιδί 10 ετών- όταν αυτοκίνητο έπεσε σκόπιμα σε πεζούς σε κεντρικό σημείο της Μελβούρνης της Αυστραλίας την Παρασκευή. Ορισμένοι από τους περίπου 20 τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, όπως αναφέρουν οι Αρχές.

Πληροφορίες από ομογενειακά μέσα αναφέρουν ότι ο ύποπτος είναι ελληνικής καταγωγής, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες και τα βίντεο που δείχνουν τον οδηγό. Σύμφωνα με την εφημερίδα Herald Sun, ο δράστης ονομάζεται Δημήτρης Γκαργκάσουλας και είναι 26 ετών.

Κατά τις πληροφορίες που έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα η αυστραλιανή Αστυνομία, ο συλληφθείς ήταν γνωστός στις αρχές για περιστατικά βίας, αλλά όχι για τρομοκρατία, ενώ είναι καταγεγραμμένος για χρήση ναρκωτικών καθώς και για ψυχολογικά προβλήματα.

Τουλάχιστον τέσσερις από τους τραυματίες είναι παιδιά. Πρόκειται για ένα βρέφος τριών μηνών στο οποίο χρειάστηκε επέμβαση, ένα άλλο παιδί δύο ετών που είναι στην εντατική, ένα παιδί εννέα ετών με τραύματα στα πόδια και άλλο ένα 12 ετών.

Αν και το περιστατικό έχει ομοιότητες με τις πρόσφατες επιθέσεις με οχήματα κατά ανυποψίαστων πεζών, όπως στη Νίκαια και το Βερολίνο, η αστυνομία στην Αυστραλία δεν το συνδέει με την τρομοκρατία.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 13:30 της Παρασκευής (τοπική ώρα) κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό. Μάρτυρες μιλούν για αυτοκίνητο που οδηγούσε κάνοντας κύκλους πριν πέσει πάνω στο πεζοδρόμιο με μεγάλη ταχύτητα. Κάποιοι περαστικοί προσπάθησαν να τον εμποδίσουν, όπως φαίνεται σε αυτή τη φωτογραφία αυτόπτη.

«Χτύπησε μερικούς ανθρώπους που πετάχτηκαν στον αέρα και συνέχισε να οδηγεί», αναφέρουν και περιγράφουν στιγμές σύγχυσης στο σημείο.

Αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον οδηγό πριν τον συλλάβουν, ενώ αμέσως μετά την ακινητοποίηση του άνδρα απέκλεισαν την περιοχή.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, τα ξημερώματα της Παρασκευής ο συλληφθείς επιτέθηκε με μαχαίρι κατά του αδελφού του και του προκάλεσε σοβαρά τραύματα, ενώ φέρεται να επιτέθηκε και στη μητέρα του.

2017-01-20T052859Z_127242908_SR1ED1K0F7W7W_RTRMADP_3_AUSTRALIA-POLICE
Ενα παιδικό καροτσάκι στο σημείο του δυστυχήματος (REUTERS/Edgar Su)

Μετά από αυτό ο ύποπτος πήρε στο αυτοκίνητό του μία γυναίκα, χωρίς να είναι σαφές αν ήταν όμηρη, η οποία στη συνέχεια  κατάφερε να διαφύγει. Επειτα κατευθύνθηκε στο κέντρο της πόλης όπου και έπεσε πάνω στους πεζούς. Την υπόθεση θα ερευνήσει το τμήμα ανθρωποκτονιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...