177
Το επίκεντρο και των τριών δονήσεων ήταν ανοιχτά της νήσου Βανκούβερ | earthquake.usgs.gov

Τρεις ισχυροί σεισμοί πάνω από 6,5 Ρίχτερ χτύπησαν τον Καναδά

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2018, 12:25
Το επίκεντρο και των τριών δονήσεων ήταν ανοιχτά της νήσου Βανκούβερ
|earthquake.usgs.gov

Τρεις ισχυροί σεισμοί πάνω από 6,5 Ρίχτερ χτύπησαν τον Καναδά

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2018, 12:25

Η Βρετανική Κολομβία, η δυτικότερη επαρχία του Καναδά, χτυπήθηκε από τρεις ισχυρούς σεισμούς μεγέθους 6,5 με 6,8 βαθμών μέσα σε μία ώρα.

Οι δονήσεις σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα, ξημερώματα της Δευτέρας στην Ελλάδα), με διαφορά μιας ώρας, στον Ειρηνικό Ωκεανό και σε μεγάλη απόσταση από τις ακτές.

Δεν υπάρχουν αναφορές για θανάτους ή ζημιές από τους σεισμούς ενώ δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Το επίκεντρο του πρώτου σεισμού, μεγέθους 6,6 βαθμών, εντοπίστηκε σε εστιακό βάθος 11 χιλιομέτρων, περίπου 220 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Πορτ Χάρντι, η οποία βρίσκεται στη νήσο Βανκούβερ.

Μόλις 40 λεπτά αργότερα σημειώθηκε δόνηση 6,8 βαθμών, σε μικρή απόσταση από την πρώτη, περί τα 200 χιλιόμετρα από το Πορτ Χάρντι.

Ακολούθησε μέσα σε δέκα λεπτά και τρίτη δόνηση, αυτή τη φορά 6,5 βαθμών, 220 χιλιόμετρα από το Πορτ Χάρντι. Η δεύτερη και η τρίτη δόνηση έγιναν σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Η ευρύτερη περιοχή στο βορειοδυτικό άκρο των ΗΠΑ και στα σύνορα με τον Καναδά είναι μία από τις πλέον σεισμογενείς στην αμερικανική ήπειρο. Είναι μέρος του «δαχτυλιδιού της φωτιάς», το οποίο περιτριγυρίζει τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...