324
Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Πακιστάν μετά την δολοφονία της μικρής Ζαϊνάμπ | Twitter

Τέσσερις φορές θανατική ποινή σε βιαστή και δολοφόνο 6χρονου κοριτσιού

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2018, 18:01
Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Πακιστάν μετά την δολοφονία της μικρής Ζαϊνάμπ
|Twitter

Τέσσερις φορές θανατική ποινή σε βιαστή και δολοφόνο 6χρονου κοριτσιού

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2018, 18:01

Είναι, από την αρχή μέχρι το τέλος, μία άρρωστη ιστορία που ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων αλλά και αρκετές συζητήσεις στο Πακιστάν. Στις 9 Ιανουαρίου του 2018, το άψυχο σώμα της μικρής Ζαϊνάμπ Ανσαρί βρέθηκε σε χωματερή στην πόλη Κασούρ, νότια της Λαχόρης στο Πακιστάν. Η μικρή είχε δολοφονηθεί και το έγκλημα γρήγορα προκάλεσε οργή σε ολόκληρη τη χώρα κατά της αστυνομίας, την οποία άπαντες κατηγορούσαν για ανικανότητα. Γρήγορα έλαβαν χώρα και ταραχές κατά τις οποίες έχασαν την ζωή τους δύο διαδηλωτές.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι η συγκεκριμένη δολοφονία ήταν το 12ο παρόμοιο περιστατικό σε ένα χρόνο. Τελικά, μια εκστρατεία στα social media οδήγησε στη σύλληψή του δράστη ο οποίος ήταν ελεύθερος για πολλά χρόνια. Η αστυνομία εντόπισε τον 24χρονο Ιμράν Αλί ο οποίος ήταν γείτονας της Ζαϊνάμπ καθώς την ημέρα που απήχθη τα πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος έδειχναν τον δράστη να βαδίζει ήρεμος με το άτυχο κορίτσι. Τα συγκεκριμένα πλάνα πάντως δεν βρήκαν αστυνομικοί αλλά απλοί πολίτες που κινητοποιήθηκαν αναζητώντας τον δράστη.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν αργότερα ότι κατάφεραν να αντιστοιχίσουν το DNA που βρέθηκε σε οκτώ κορίτσια, με αυτό του 24χρονου δράστη Ιμράν Αλί.

1332447__100068887_imranalipolicehandout
Ο Ιμράν Αλί

Στην δίκη, δεκάδες μάρτυρες κατέθεσαν εναντίον του Αλί, όπου παρουσιάστηκαν και εγκληματολογικά τεκμήρια, συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων DNA. Ο δικηγόρος του Αλι είχε αποσυρθεί από την υπόθεση μετά την ομολογία του 24χρονου κτήνους. Το πακιστανικό δικαστήριο καταδίκασε τον Αλί σε θάνατο για απαγωγή, βιασμό, δολοφονία και πράξη τρομοκρατίας.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο του επέβαλε τέσσερις φορές την εσχάτη των ποινών, στο άκουσμα της είδησης υπήρξε έκρηξη μηνυμάτων στο Twitter με χρήστες να ζητούν η εκτέλεσή του Αλί να γίνει δημόσια.

DWPxYCsU8AEGpR8
H φωτογραφία της μικρής Ζαϊνάμπ

Η υπόθεση της μικρής Ζαϊνάμπ προκάλεσε και δημόσια συζήτηση στο Πακιστάν σχετικά με το εάν θα πρέπει να διδάσκονται τα παιδιά πώς να προστατεύσουν τον εαυτό τους από σεξουαλικές επιθέσεις, κάτι που φυσικά είναι και ένα θέμα ταμπού στα μουσουλμανικά κράτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...