161
Το Μάτι παραμένει κρανίου τόπος. Και συνεχίζει να μετρά νεκρούς | Reuters

Τρεις εβδομάδες μετράμε απώλειες – 96 οι νεκροί της τραγωδίας στο Μάτι

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2018, 00:04
Το Μάτι παραμένει κρανίου τόπος. Και συνεχίζει να μετρά νεκρούς
|Reuters

Τρεις εβδομάδες μετράμε απώλειες – 96 οι νεκροί της τραγωδίας στο Μάτι

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2018, 00:04

Είκοσι δύο ημέρες και άλλες τόσες νύχτες. Τόσες πέρασαν από τη μαρτυρική 23η Ιουλίου, όταν η πυρκαγιά χτύπησε τον Νέο Βουτζά και το Μάτι. Και συνεχίζουμε να μετράμε νεκρούς. Αργά το βράδυ της Τρίτης, παραμονής Δεκαπενταύγουστου, έγινε γνωστό ότι υπέκυψε στα τραύματά του ένας 68χρονος εγκαυματίας ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του ΚΑΤ. Ετσι, ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε αυτομάτως στους 96.

Οπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτή τη στιγμή 29 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 3 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ (συνολικά στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 6). Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία «η κατάσταση, όπως αποτυπώνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως εξής: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα. Νοσηλευόμενα στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής 13 άτομα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...