363
Oι εικόνες από τα νεκροτομεία της Νέας Υόρκης προκαλούν ρίγος | Reuters

Τραγωδία χωρίς τέλος στις ΗΠΑ του Τραμπ με πάνω από 11.000 νεκρούς επισήμως

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2020, 17:57
Oι εικόνες από τα νεκροτομεία της Νέας Υόρκης προκαλούν ρίγος
|Reuters

Τραγωδία χωρίς τέλος στις ΗΠΑ του Τραμπ με πάνω από 11.000 νεκρούς επισήμως

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2020, 17:57

Το «φράγμα» των 11.000 νεκρών έσπασε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο ακριβής αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 368.533 και αυτός των νεκρών στους 11.008.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα του COVID-19 παγκοσμίως.

Επίκεντρο της επιδημίας, η πολιτεία της Νέας Υόρκης όπου μέσα σε 24 ώρες κατεγράφησαν 731 θάνατοι, στον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό μετά την έναρξη της επιδημίας στην Πολιτεία (σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο).

Το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ θανάτων στην Πολιτεία καταγράφηκε το Σάββατο με 630 νεκρούς μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη Νέα Υόρκη ανέρχεται σε 5.489.

Ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί,  οι φωτογραφίες που παραθέτει σε σχετικό δημοσίευμά της η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας»:

Ετοιμο το νοσοκομείο εκστρατείας από την οργάνωση Samaritan’s Purse καθώς η Νέα Υόρκη βρέθηκε σχεδόν απροετοίμαστη στη μάχη κατά του κορονοϊού (AP Photo/Mary Altaffer)
(AP Photo/John Minchillo)
Νοσηλευτές συνομιλούν με ιερείς του εθελοντικού οργανισμού Samaritan’s Purse 68 που έχουν στήσει νοσοκομείο εκστρατείας στο Σέντραλ Παρκ στο Μανχάταν. (AP Photo/Mary Altaffer)
Ασθενοφόρα στη σειρά έξω από το «Elmhurst» στην ομώνυμη γειτονιά του Κουίνς, όπου είναι το πρώτο νοσοκομείο που χτυπήθηκε από συνεχόμενη εισροή κρουσμάτων. (AP Photo/Mary Altaffer)
Οι σοροί των θυμάτων του κορονοϊού μεταφέρονται στα γραφεία Κηδειών, όπως αυτό του Πατ Μάρμο (Pat Marmo) ιδιοκτήτη του Daniel J. Schaefer (αριστερά πάνω), που έχουν πλέον κορεστεί με αποτέλεσμα εκατοντάδες να φυλάσσονται σε φορτηγά ψυγεία, ενώ τα κρεματόρια πήραν άδεια 24ωρης λειτουργίας. (AP Photo/John Minchillo)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...