345
Στρατιώτες στο αεροδρόμιο Soekarno-Hatta λίγη ώρα αφού το αεροπλάνο της Sriwijaya Air χάθηκε από τα ραντάρ | REUTERS/Willy Kurniawan

Τραγωδία στην Ινδονησία: Συνετρίβη αεροσκάφος της Sriwijaya Air

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2021, 14:42
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/01/2021 19:28
Στρατιώτες στο αεροδρόμιο Soekarno-Hatta λίγη ώρα αφού το αεροπλάνο της Sriwijaya Air χάθηκε από τα ραντάρ
| REUTERS/Willy Kurniawan

Τραγωδία στην Ινδονησία: Συνετρίβη αεροσκάφος της Sriwijaya Air

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2021, 14:42
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 09/01/2021 19:28

Το αεροσκάφος της εταιρείας Sriwijaya Air, με το οποίο είχε χαθεί η επαφή λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, συνετρίβη στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Τζακάρτα, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στο Διαδίκτυο έχουν αναρτηθεί και φωτογραφίες όπου άνθρωποι φαίνεται να συλλέγουν συντρίμμια του αεροσκάφους.

Πηγές της ακτοφυλακής ανέφεραν ότι ήδη έχουν εντοπιστεί συντρίμμια στη θάλασσα.

Η πτήση μετέφερε 2 πιλότους, 4 αεροσυνοδούς και 56 επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων 7 παιδιών και 3 βρεφών.

Οι οικογένειες των επιβαινόντων περιμένουν κάποιο νέο

Το αεροπλάνο, που εκτελούσε πτήση εσωτερικού από την Τζακάρτα στο Ποντιάνακ, στο νησί Βόρνεο, χάθηκε από τα ραντάρ λίγα λεπτά μετά τις 14.30, τοπική ώρα (9.40 ώρα Ελλάδας), είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών Αντίτα Ιραβάτι, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος με το οποίο χάθηκε η επαφή είναι ένα Boeing B737-500.

Η αξιόπιστη υπηρεσία Flightradar24, η οποία καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τις πτήσεις των εμπορικών αεροσκαφών, ανέφερε στο Twitter ότι η πτήση SJ182 «έχασε πάνω από 10.000 πόδια ύψος σε λιγότερο από ένα λεπτό, περίπου 4 λεπτά μετά την απογείωσή της από την Τζακάρτα».

ΥΠΕΞ: Θλίψη για τη συντριβή του αεροσκάφους

Τη θλίψη του εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών για τη συντριβή του αεροσκάφους της Sriwijaya Air κοντά στην Τζακάρτα, με ανάρτησή του στο twitter.

«Εκφράζουμε βαθιά θλίψη για την τραγική είδηση της συντριβής του αεροσκάφους της Sriwijaya Air κοντά στην Τζακάρτα», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες που έχασαν οικείους τους. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον λαό και την κυβέρνησή της Ινδονησίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...